Kişilerin trafikte yaptığı hatalı davranışlar sonrasında herhangi bir ceza alıp almadığını öğrenmek için trafik cezası sorgulama yapması gerekir. Trafik cezası sorgulama ile birlikte güncel tüm trafik cezaları öğrenilebildiğinden dolayı basit birkaç işlem ile birlikte trafik cezası sorgulaması yapılabilir. Trafik cezası sorgulama için Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesine giriş yapılmalıdır. Sitede yer alan trafik cezası sorgulama bağlantılarına tıklanarak, sorgulama alanına ulaştıktan sonra formun doldurulması yeterlidir. Gib.biz.tr sitesinde yer alan trafik cezası sorgulama yazısında belirtildiği gibi ceza sorgulama ekranı şöyledir;

EGM Resmi Sitesinden Trafik Cezası Sorgulamak İçin Tıklayınız

Trafik Cezası Sorgulama

Formun doldurulması sonrasında sistem tarafından konuyla ilgili tüm detaylar ekranda yayınlanacaktır. Böylece kişiler ceza sorgulama sonrasında cezaların tüm ayrıntılarını öğrenerek bu konudaki soru işaretlerini gidermektedir. Eğer sizler de trafik cezası konusunda almak istediğiniz bir bilgi varsa, belirtildiği gibi trafik cezası sorgulama yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama olarak da adlandırılan işlemler ücretsizdir. Trafikcezasorgulama.net sitesinde yer alan EGM trafik cezası sorgulama yazısında belirtildiği gibi ücretsiz olması sayesine istenildiği zaman tekrar tekrar trafik cezası sorgulama yapılabilir.

Ceza sorgulama için ilk olarak kimlik bilgileri ardından ise araç ruhsat bilgileri ayrı sorgulama ekranlarında kişilerden istenmektedir. İstenen bilgilerin doğru bir şekilde girilmesi sonrasında ise ceza sorgulama işlemleri tamamlanmış olacaktır. Cezalarını öğrenen kişilerin 15 gün içerisinde ödeme yapması erken ödeme indirimi sağlayacaktır. Bu açıdan sorgulama ile ceza bilgilerini öğrenen kişilerin güncel kampanya ve teşviklerden yararlanmak için gündemi takip etmesi avantaj sağlayacaktır. Erken ödeme ile birlikte cezaların yüzde 25’lik bir bölümü silinmektedir.