Findeks kredi sistemi olarak adlandırılan bu sistem sayesinde vatandaşların bankalardan talep ettiği kredi ve kredi kartı gibi hizmetlerde vatandaşların kredi notuna göre işlemler yapılmaktadır. Bu açıdan vatandaşların kredi notlarını öğrenmesi ve buna uygun olarak işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Kredi notu düşük olan vatandaşların bankalardaki işleri günden güne daha da zorlaştırılmaktadır. Kredi notu konusunda online olarak araştırma yapılarak bilgi sağlanması mümkündür. Bu açıdan vatandaşlar yapacakları işlemler ile birlikte ekonomik durumları hakkında bilgi alabilecektir. Sorgulama.biz.tr sitesinde yer alan kredi notu sorgulama yazısında da belirtildiği üzere ekran şöyledir;

Kredi Notu HesaplamaSorgula.gen.tr blog sitesinde yer alan kredi notu yazısında da belirtildiği gibi Findeks kredi notu olarak adlandırılan bu kredi notu sisteminde vatandaşların Findeks resmi internet sitesini kullanması da mümkündür. Resmi internet sitesine giriş yapıldığında vatandaşların kredi notu konusundaki tüm soru işaretleri giderilecektir. Bilgilendirmelerin yanımda online olarak açılacak olan üyelik ile birlikte vatandaşların profilini görüntülemek ve yaptıkları bankacılık işlemleri ile birlikte profillerinin nasıl etkilendiğini görmesi mümkündür. Bu açıdan online olarak sunulan hizmetler dahilinde ekonomik anlamda kesin bilgi alınabilir ve notu daha da iyileştirmek için çalışmalar yapabilirsiniz. İstediğiniz zaman online olarak kredi notu öğrenme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir sınırlama ya da kriter getirilmediği için vatandaşlar sistemden yararlanması yeterli olmaktadır.

Findeks kredi notu konusunda düşük bir nota sahip olan vatandaşın bankalara yapacağı başvurularda ret edilirken, tüm borçların düzenli olarak ödenmesi ile birlikte zaman içerisinde kredi notunda bir yükselme meydana gelecektir. Notu düşük olan vatandaşların borçların ödeme tarihlerine sadık kalarak ödemesi gerekmektedir. Vatandaşların belirli bir süre bir şekilde davranması yeterli olacaktır.