Suudi Arabistan'ın en zengin kişilerinden biri olan Prens El Velid bin Talal, kadınlara araba kullanma yasağının kaldırılmasını istedi. Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanması yasak. Prens El Velid, bu durumun Suudi ekonomisine büyük darbe vurduğunu söyledi.

Prens El Velid bin Talal, hergün işe gitmesi gereken 1 milyon Suudi kadınının olduğunu söyleyerek bu kadınlar için tutulan yabancı şöförler yüzünden milyonlarca riyalin ülke dışına çıktığını savundu. Prensin yaptığı hesaplamaya göre yabancı şoförler Suudi ailelerine her ay ortalama 1000 dolarlık bir yük getiriyor. Prens, kadınlara da ehliye verilirse milyarlarca doların ülkede kalacağını öne sürdü.

[old_news_related_template title="Dünyanın en zengin Arap milyarderleri" desc="Forbes dergisi 2016 yılı dünyanın en zengin Arap milyarderleri sıralamasını yaptı. İşte en zengin 20 Arap iş adamı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/06/h2h2h2h2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/dunyanin-en-zengin-arap-milyarderleri-1263664/"]

Soruna sadece ekonomik açıdan değil, kadın hakları açısından da itiraz eden Prens El Velid, "Bir kadının araba kullanmasını engellemek bugün, onun eğitim hakkını ya da bağımsız bir birey olarak var olma hakkını reddetmek kadar önemli bir hak meselesidir" dedi.

Suudi Arabistan kraliyet ailesinde siyasi bir rolü bulunmayan Prens El Velid bin Talal'ın Forbes dergisine göre 19 milyar dolar serveti bulunuyor. Suudi Kingdom Holding'in yönetim kurulu başkanı olan prensin ayrıca ABD bankası Citigroup, Euro Disney Parkı, Apple, General Motors, Twitter, 21. Century Fox gibi dev şirketlerde de hisseleri bulunuyor.

suudi2