Didem - Murat Karabatur ve Ayşegül Batuk ile


Alman Lisesi’nden arkadaşım Murat Karabatur, kılı kırk yaran bir adamdır, yaptığı işi en mükemmel şekilde yapmak ister. Birlikte çalıştığımız sosyal bir derneğin muhasebesini ele alınca birden bire dernek kâra geçmeye, hesaplar düzelmeye başladı. Sevgili Murat, geçen hafta zarif eşi Didem Hanım’la birlikte beni yemeğe davet etti, Armutlu meydanından aşağı doğru inen yola sapınca hemen solda şirin bir müstakil bina görüyoruz. Üzerinde STİCKEY FİNGERS yazıyor, yani yapışık parmaklar... Arabayı biraz aşağı bıraktıktan sonra Murat Karabatur ile yürüyoruz.
Ayşegül Batuk Hanım, bizi kapıda karşılıyor, sanki evine misafir gelmişiz de bizi karşılıyor gibi... Eşiyle beraber yıllarca İsviçre’de yaşadıktan sonra bu lokantayı açmaya karar vermiş. Şimdi halkla ilişkiler okumuş olan kızı Melis Hanım’la beraber insanları doyuruyor. Çeşit çeşit tavuk kanadı yapıyor, bazılarını soslu, bazılarını sade olarak pişiriyor. Çeşit çeşit sosları var, onlara banıp banıp yiyorsunuz.


ÇİLİ VE ENGİNARLI DİP HARİKAYDI


Kanat bu, ne çatal bıçakla yiyebilirsiniz, ne de Uzakdoğu’da kullanılan çubuklarla. Mutlaka elinizi kullanmanız gerekli ama titizseniz, ellerinizi kirletmek istemiyorsanız sadece parmaklarınıza geçireceğiniz eldiven parmakları da sofrada bol miktarda mevcut.
Biz seçimi Ayşegül Hanım’a bırakıyoruz, önden kıymalı çili denen acılı bir iç geliyor, bir de enginarlı bir dip... Özellikle çili çok acı, ama çok da lezzetli, yemeden duramıyorum. Allah’tan güzel bir mısır ekmeği getiriyorlar ki acıyı bastırabiliyorum. Murat Bey’in eşi Didem Hanım, enginarlı dipe bayılıyor, çoğunu o yiyor. Ayrıca bir de coleslaw salata mevcut, soğanlı olduğu için ben yiyemiyorum.


LİSE YILLARINA GERİ DÖNDÜK...


Sonra Palivor Çiftliği’nin dana sosisiyle yapılan dürüm Alman ekolünden gelen Murat ile çok hoşumuza gidiyor, lise yıllarına geri dönüyoruz.
Ortaya beş çeşit tavuk kanadından oluşan kombo kanat geliyor. Ballı hardallı kanat, bira mayalı kızartma kanat, özel acı sos ve sirke ile pişen Buffalo kanat ve uzak doğunun tatlı ekşi sosuyla hazırlanan yapışık kanat aklımda kalan nefis lezzetler, hele birlikte sunulan rokfor sosuyla öylesine lezzetli oluyorlar ki anlatamam... Neyse ki bu parmak eldivenler var da parmaklarımızı yemekten kurtuluyoruz.
Eh, bu kadar kızartma sonrası tatlı iyi olur değil mi? Cheesecake ve mozaik pasta geliyor ortaya... Havalar ısınıyor, yakında dondurma servisi de olacakmış. Acılı kanatlardan sonra bir dondurma iyi gider tabii.
Armutlu bölgesi gelişen, gittikçe hareketlenen bir bölge. Ulaşım kolaylığı da çeşit çeşit mekanların açılmasını sağlıyor, biz de gelişmeyi izleyip memnun oluyoruz.

Parmak eldivenler