Bu hafta Merkür İkizler Burcu’na giriş yapacak ve 30 Haziran’a  kadar bu burçta seyahat edecek. Venüs de Yengeç Burcu’na geçiş yapacak

Merkür İkizler Burcu’nda güçlü konumdadır, her türlü bilgi alışverişi, eğitime başlamak, araştırmalar yapmak, satış, pazarlama, halkla ilişkiler, reklam ile ilgili konularda da destekleyicidir normalde. Sözel gücünüz artar, kelimeleri en etkili biçimde kullanmak, kelime ve bilgi oyunları oynamak, bilginizi geliştirecek araştırmalar, eğitimler, kurslar, seminerlere katılmak, entelektüel konuşmalar yapmak, merakınızı çeken konularla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Haberleri, güncel ve sosyal medyayı takip etmek, yeni trendleri öğrenmek, kültürel faaliyetlere katılmak ve ilginizi çeken yeni insanlarla tanışmak arzusu duyabilirsiniz. Venüs Yengeç Burcu’nda geçtiğinde ise; hepimiz daha, yumuşak, duygulu, vefakar, düşünceli davranmaya başlarız. Dolayısıyla İlişkiler ve sosyal bağlarınız daha yumuşar, daha duygu dolu, empati kurmakta zorlanmayan bir tutum takınırsınız. Beslemeye, bakmaya, yemek pişirmeye, yedirmeye, içirmeye daha çok ilgi duyarsınız. Aşk ve evlilik hayatında ilişkiniz daha romantik ve sevgi dolu olmaya başlar, en azından ihtiyaçlarımız bu yönde şekillenir. Annelik etmek keyif vermeye başlar, annelerle, ailenizle, çocuklarınızla ilgilenmek için zaman ayırırsınız. Evi yapan dişi kuştur sözüne uygun olarak bu süreçte evinizle ilgilenebilir, ev kurmak, ev dekorasyonu yapmak, yatak odanızı yenilemek, mutfağınızı güzelleştirmek, fırın ocak ve yeni mutfak aletleri almak gibi işlere zaman ayırabilirsiniz. Evlenmek, ev kurmak için en güzel döneme girmiş bulunuyoruz.

Koç ve yükselen Koç;
Merkür 30 Haziran’a kadar  3. evinizde ilerleyecek iletişim kanallarınız çok daha aktif hale gelmeye başlıyor. Yakın çevre, komşular, kardeşlerinizle ilgili özellikle daha çok bilgi alış-verişleri yapabilirsiniz. Yayıncılık, yakın yerlere seyahat ve eğitimle ilgili konularda akılcı, rasyonel davranışlarınızla dikkat çekeceksiniz. Yeni şeyler, öğrenmeye açık olacaksınız. Bol bol okumak için iyi bir zaman zarfıdır. Yine Bu hafta Venüs artık Yengeç Burcu’na geçiş yapacak ve 5 Haziran’a kadar bu burçta seyahat edecek. Ev, yuva, aile ile ilgili konularda daha keyifli bir süreç başlamış olacak.

Boğa ve yükselen Boğa;
Merkür 30 Haziran’a kadar 2. evinizde ilerleyecek. Finansal konularla ilgili iletişim trafiğinin ve bilgi alış-verişinin arttığı bir süreç olacak sizler için. Kazançlarınızı artırmak için akıllıca yollar bulmaya çalışacaksınız. Harcamalarınızı, kazançlarınızı daha rasyonel bir şekilde organize edebileceksiniz. Para kazanmak için bazı seyahatler, anlaşmalar, sözleşmeler, toplantılar gündeme gelebilir. Para ile ilgili daha çok konuşabilir, fikirler üretebilirsiniz. Yine bu hafta Venüs artık Yengeç Burcu’na geçiş yapacak ve 5 Haziran’a kadar bu burçta seyahat edecek. Keyifli zamanlar sizleri bekliyor.

İkizler ve yükselen İkizler;
Merkür 30 Haziran’a kadar burcunuzda hareket edecek. Bu sizler için harika bir haber, lakin Merkür yönettiği burçtayken sizleri yarı yolda bırakmaz. Hayatınıza zihinsel anlamda hız ve çabukluk geliyor, önemli anlaşmalar, sözleşmeler, toplantılar, fikir alış-verişleri ve seyahatler ön planda olmaya başlıyor. Yeni şeyler öğrenmek için ideal zamanlar. Teknoloji ile daha çok iç içe olabilirsiniz. İşi ticaretle ilgili olanlar için güzel zamanlar. Daha esprili ve nüktedan olabileceksiniz. Zihninizde bir sürü yeni projeler, fikirler belirebilir. Finansal konularda kazançlarınızı rahat artıracaksınız.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Merkür 30 Haziran’a kadar 12. evinizde ilerleyecek. Bu tarihe kadar insanlar sizlerle sırlarını paylaşmaya daha meyilli olabilir veya sizin gizli, saklı bir takım konuşmaları yapmak için güvenilir insanlara ihtiyacınız olacak. İletişim ve zihinsel anlamda belki çok dışa dönük olamayacaksınız fakat içinizde bir farkındalık uyanacak, olaylara koşullara farklı bir gözden bakmaya başlayacaksınız. Daha önce kaçırdığınız atladığınız detayların üzerinden tekrar geçme fırsatı yakalayabileceksiniz. Ve tabii ki bir iç sorgulama da yaşayabilirsiniz. Bu hafta ailenizle daha fazla vakit geçirin.

Aslan ve yükselen Aslan;
Merkür 30 Haziran’a kadar 11. evinizde ilerleyecek. Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla bilgi alış-veriş trafiğinizde artış başlıyor. Bazı dostlarınızla bir araya gelebilir, onlara akıl hocalığı yapabilirsiniz. Daha sosyal olacağınız için yeni bazı tanışmalar, karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. İdeallerinize, hedeflerinize ulaşmak için artık daha mantıklı kararlar verip adımlar atabileceksiniz. Neşeniz ve hareketli yapınız ile arkadaşlarınızın oldukça dikkatini çekeceksiniz. İşten kazandığınız gelirleri artırmak adına akıllıca adımlar atabileceksiniz. Yine bu hafta Venüs artık Yengeç Burcu’na geçiş yapacak.

Başak ve yükselen Başak;
Merkür 30 Haziran’a kadar 10. evinizde ilerleyecek. İş hayatınızda fikirlerinizle çok dikkat çekeceksiniz. Kariyerinize ilişkin konularda daha mantıklı kararlar verebilecek ve hareket edebileceksiniz. İşinizde yeni teknolojiler kullanabilir, bilgi alışverişi artıyor. Kariyerinizle ilgili konularda daha hızlı aksiyon alabileceksiniz. İş arayanlar bu zaman aralığında yeni görüşmelere gidebilirler, terfi veya iş değişikliği yapmak isteyenler ise gelen teklifleri daha rasyonel bir şekilde değerlendirebilirler. Arkadaşlarınızla daha iyi ilişkiler kurabilir, biraz sosyalleşebilirsiniz.

Terazi ve yükselen Terazi;
Merkür 30 Haziran’a kadar  9. evinizde ilerleyecek. İletişim ve bilgi alışverişinin artacağı bu tarihe kadar, yabancılarla ilişkiler, uzak akrabalar, hukuksal konular, tanıtım, inançlar, felsefi konular üzerine olacaktır. Bilgi, mevki, statü sahibi kişilerden fikirsel anlamda rahatlıkla destekler alabileceksiniz. Uzak yerlere birkaç günlük bir takım seyahatler gündeme gelebilir. Yine bu hafta Venüs artık Yengeç Burcu’na geçiş yapacak ve 5 Haziran’a kadar bu burçta seyahat edecek.  Özellikle iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda bu tarihe kadar iyi ilişkiler kurabileceksiniz...

Akrep ve yükselen Akrep;
Merkür 30 Haziran’a kadar 8. evinizde ilerleyecek. Ödemeler, borçlar, krediler, eşinizin, ortağınızın, partnerinizin finansal koşullarıyla ilgili bilgi alış-verişleri, konuşmalar, sözleşmeler, anlaşmalar ön planda olacak. Kredi almak için başvuru yapabilirsiniz, miras, nafaka gibi konularda orta yolucu bulucu mantıklı çözüm yollarına gidebilirsiniz. Eşinizin finansal konuları ile ilgili keyifli haberler alabilirsiniz. Bu dönem finansal anlamda sonradan ödemeli kaynak arayışlarınız güzel bir şekilde sonuçlanabilir. Olası borçlarınızı rahatlıkla taksitlendirebilirsiniz.

Yay ve yükselen Yay;
Merkür 30 Haziran’a kadar 7. evinizde hareket edecek. Bu tarihe kadar önemli anlaşmalar, sözleşmeler, imzalar, kontratlar gündeme gelebilir. Birlikte olduğunuz kişi ile seyahatlere çıkabilirsiniz. Evlilik için harika bir dönem, tam imza atmalık! Ortak, partner veya evli olduğunuz kişi ile olası sorun ve problemleri mantıklı, rasyonel yaklaşımlarla rahatlıkla çözüm bulunabilecektir. Düşmanlarınızı çok daha net bir şekilde seçebilecek ve onlarla yüz yüze gelebileceksiniz. Yeni ortaklıklar kurulabilir ya da en azından bunun fikirlerinin temelleri atılabilir. Şansınız da açılıyor.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Merkür 30 Haziran’a kadar  6. evinizde hareket edecek. Birlikte çalıştığınız kişilerle veya iş ortamınızda bilgi alışverişi artıyor. Yeni orijinal fikirler havada uçuşmaya başlıyor. İş ortamınızda ki olası sorunların üstesinden akılcı bir şekilde gelebileceksiniz. Günlük rutin işlerinizi rayına koymak, düzenlemek için de harika zamanlar. Bu zaman aralığında özellikle yaptığınız işte yeni teknolojik aletler kullanılabilir, alt yapı çalışmaları yapılabilir, yeni iş projeleri ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle iş arayanlar bu süreçte türlü mülakatlara gidebilirler. Yeni ilişkilere yelken açabilirsiniz.

Kova ve yükselen Kova;
Merkür 30 Haziran’a kadar 5. evinizde hareket edecek. Yalnız olanlar özellikle iletişimini, mailleşmenin mesajlaşmalarının daha çok olacağı bir ilişki içine çekilebilirler. Aşkla ilgili konularda daha akılcı ve rasyonel bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren, çizimi yazı vb... konularda oldukça ilginç fikirler aklınızda uçuşabilir. Çocuklarla ilgili olası sorunların üstesinden mantıklı çözüm önerileriniz ile üstesinden gelebileceksiniz. Onlarla iletişiminiz çok daha iyi olacak. Yeni işler, yeni projeler, yeni kuracağınız keyifli iş ilişkileri sayesinde kazançlısınız.

Balık ve yükselen Balık;
Merkür 30 Haziran’a kadar 4. evinizde hareket edecek. Ev ve yaşadığınız yerle ilgili bazı önemli kararlar alabilirsiniz. Kontratlar, imzalar, anlaşmalar gündeme gelebilir. Evinize yeni teknolojik aletler alabilirsiniz. Aile içerisinde olası sorunlara karşı akılcı yöntemler geliştirebilirsiniz. Evinize yeni telefon, PC, internet sağlayıcı kısacası sizlerin bilgi alışverişlerinizi sağlayacak yeni donanımlar edinebilirsiniz. Yine bu hafta Venüs artık Yengeç Burcu’na geçiş yapacak ve 5 Haziran’a kadar bu burçta seyahat edecek. Bu tarihe kadar Eros aşk oklarını sizler için kullanıyor olacak.

YARALI ŞiFACI KiRON


1977 yılında Charles T. Kowal tarafından keşfedilmiştir. Bulunduğunda Kiron 3 derece Boğa’da yer almaktaydı. Adını Yunan mitolojisindeki Santorlardan almıştır. Santorlar yarı at-yarı insan mitolojik varlıklardır. Kiron; Satürn ile su perisi Philyra’nın çocuğudur. Vücudunun yarı at yarı insan olması nedeniyle annesi gözünde bir canavar olarak kabul edilen Kiron, annesi tarafından terkedilmiştir. Tanrı Apollo tarafından büyütülen Kiron, onun eğitimi ve gözetimi altında bir çok yetenek kazanmıştır. Kahin, doktor, öğretmen ve müzisyen olarak yetişir. Ayrıca okçuluk, avlanma gibi savaş sanatlarında bir uzmandır. Kralların ve tanrıların çocuklarının öğretmeni olmuştur. Örneğin Aşil, Herkül ve Tıp Biliminin tanrısı Asklepios’un hocasıdır. Erdemli bir öğretmen olduğu için ondan ayrıca ahlak ve erdem, dini ritüeller gibi derslerde almışlardır. Tarihteki ilk bilimsel deney kültürünün Kiron’dan çıktığı düşünülmektedir.
Kendisine “Yaralı Şifacı” adının verilmesi ve Kiron’a ait sembolizmin oluşmasında payı olan hikaye şudur; Herkül savaş sanatları dersini alırken, Hydra adı verilen yılanın zehirine batırılmış okunun ucu ile yanlışlıkla Kiron’u bacağından yaralar. Kiron ölümsüz olduğu ve ölemediği için, bu yarayı yaşamı boyunca taşıyacak ve sakat kalacaktır. Kiron kendisi tıp konusunda ve alternatif tedaviler de uzman olduğu için sürekli kendi yarasını iyileştirmek için yöntemler geliştirir ve ilaçlar yapar. Bunun sonucunda tıp alanına büyük hizmetleri olur, tüm savaşçıların savaş yaralarını iyileştirecek formülleri bulur, ancak kendisini bir türlü iyileştiremez. Sonuçta böyle yaşamaktan bıktığı için, bir diğer yarı tanrı Işığı Zeus’tan çalan ve ömür boyu Hades’in yeraltı dünyasında bir kayaya zincirlere bağlı bir şekilde yaşamaya mahkum bırakılan Prometheus ile bir kader değiş tokuşu yapar. Zeus’la yaptığı anlaşmaya göre ancak bir ölümsüz onun yerini almak isterse serbest bırakılacaktır. Ve Kiron onu yerini alır. Prometheus serbest kalır ve Kiron yer altında ölüme gider.

ASTROLOJiK SEMBOLiZM:


- Şifa bulmak durumunda olduğumuz niteliklerimiz veya yaralarımız.
- Çözümsüz gördüğümüz sorunlar ve buna yönelik çabalarımız.
- Feda ettiklerimiz.
- İçten içe bildiğimiz gerçek kimliğimiz.
- Yaşadığımız acılar ve sıkıntılar sonucu edindiğimiz manevi ve ruhsal kazanımlarımız.
- İçsel rehberimizin bize öğüt verdiği konular.
- Yaşam deneyimlerimizden neler öğreneceğiz.
- Kendimizi bir anlamda ölümsüz kılmak için hangi konularla ilgileniyoruz.
- Yaralarımızın doğası bizim başkalarını nasıl yaraladığımızı anlatır.
- Başkaları için yapıp, kendimiz için yapamadıklarımız.
- Geçmiş yaşamlardan getirdiğimiz yaralar.
- Kendimizi kurban ettiğimiz konular.
- Toplumun genel normlarına uymayan yanlarımız.
- Benzerlerimizden bizi farklı kılan yönlerimiz. Bazen bu yönler bizim komplekslerimizdir.