Hepimiz için oldukça zor bir haftayı geride bıraktık. Hepimiz yorulduk, hepimiz zorlandık, yıprandık ama birleştik ve beraber olduk. Şimdi yeni haftaya biraz da olsa adapte olma ve hayatı devam ettirme zamanı. Haftanın en önemli gökyüzü olayı ise Merkür’ün Başak Burcu’na geçişi

Geçen hafta boyunca Merkür Aslan Burcu’ndaydı. İletişimin dili sert, egolu, biraz işin eğlencesinde, bir parça çocuk ruhlu bir zihne sahip olduğumuz bir dönemdi. Şimdi bu hafta Merkür’ün Başak Burcu’na geçişi ile birlikte, artık iletişimin dili biraz daha yumuşuyor, daha dikkatli, analitik, okuyan, araştıran, analiz eden, sakinleşen bir zihin dönemine giriş yapıyoruz. Kolayca provokasyonlara kanmayacağımız, pratik ve faydalı bilgiler peşinde koşacağımız, zihnimizin bir parça mükemmeliyetçi çalışıp detaylara hakim olacağı bir süreç başlıyor. Dikkat etmemiz gereken asıl mesele, eleştirirken kullandığımız kelimeler ve dozaj olacaktır.

Koç ve yükselen Koç;
Hayatınızda akla gelebilecek her türlü iletişim odağınız, iş ortamınız, birlikte çalıştığınız kişiler, günlük işleriniz üzerine olacak. İş arayanlar bu süreçte başvurular yapabilir, yeni iş görüşmelerine çağırılabilirsiniz. Günlük işlerinizi akılcı yöntemlerle çözebileceksiniz. Bu dönemde sağlıklı beslenme ve yaşamla ilgili titiz araştırmalar yapabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız, yeni çalışanlar alabilirsiniz. Bu dönem alacağınız yeni çalışanlar zeki, metodik, detaycı, mükemmeliyetçi kişiler olacaktır. Kendinize kafası çalışan bir mentor, koç, yol gösterici de bulabilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa;
Aşk ve özel hayatınız daha iletişim odaklı olmaya başlayacak. Yalnız olanlar birden fazla kişi ile flört edip karar verme aşamasına gelebilirler, bolca mesajlaşma, mailleşme ve telefonlaşmalar gündemde olacak. Size keyif katacak veya mutlu edecek yeni şeyler öğrenmeye başlayabilir, eğitim almaya karar verebilirsiniz. Bunun yanı sıra daha esprili, neşeli olacaksınız. Çocuğunuz var ise onunla yeni bir şeyler öğrenme odaklı bir süreç olabilir. Ona yeni bir bakıcı, dadı arayışına girebilirsiniz. Bu dönem hoşunuza giden şeyleri okuma, araştırma, bilgi sahibi olma zamanı.

İkizler ve yükselen İkizler;
Ev, aile, yerleşime ait konularda önemli kararlar alınabilir, aile içinde önemli konuşmalar meydana gelebilir. Bazılarını köklerinizi araştırabilir, aile geçmişinizle ilgilenebilirsiniz. Kira, alım-satım sözleşmeleri, imza gerektiren konular gündeme gelebilir. Daha önce kaybettiğiniz, günlüğünüz, kitabınız gibi, not defteriniz gibi şeyleri bulabilirsiniz. Bu süreçte özellikle babanız ile olan iletişiminiz, ilişkileriniz çok daha fazla önem kazanacaktır. Birlikte önemli kararlar almaya başlayabilirsiniz. Aile içinde size akıl danışanlar olacaktır. Daha çok evde, okuyarak zaman geçirebilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Reklam, tanıtım gibi işlerle ilgilenebilir, bazılarınız ise yeni bir dil öğrenmek için hazırlıklar yapabilirler. Yine bu tarihe kadar seyahatler gündeme gelebilir. Yakın çevreniz, kardeşlerinizle ilişkilerde daha detaycı ve titiz olabilirsiniz. Bu dönem zihniniz çok daha fazla çözüm odaklı olacak, özellikle yakın çevreniz, kardeşleriniz, komşularınızın sorunlarını çözmeye yönelik akıl verebileceksiniz. Bu dönem araba kullanmayı öğrenebilir, dans kurslarına gidebilir, ufkunuzu genişletecek yeni eğitimler alabilirsiniz. Yazınsal anlamda daha yaratıcı olabileceğiniz bir dönem.

Aslan ve yükselen Aslan;
Finansal konularda önemli anlaşmalar, fikirler, projeler, detay gerektiren işlerde başarı sizinle olacaktır. Size kazanç sağlayacak tekliflerle de karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra elektronik aletler alabilir, hediye gelebilir, satın alabilirsiniz. Bu dönem zihniniz daha çok para kazanma odaklı olacaktır. Para ve iş konularında detaycı-analizci ve mükemmeliyetçi yaklaşımlar sayesinde gayet güzel paralar kazanabileceksiniz. Paranızı belki de eğitimden, konuşması olmaktan, seminerlerden kazanacaksınızdır. Fikir üretmek ve bu fikirleri başkalarına satmak içinde uygun bir dönem.

Başak ve yükselen Başak;
Bu hafta Merkür’de burcunuza geçiş yapacak. İletişim faaliyetleri hızlanacak, çok daha fazla iletişim odaklı olmaya başlayacaksınız. Yeni başlangıçlar yapabileceksiniz, bu eğitimle ilgili olabilir, yani anlaşmalarla ilgili olabilir. Yeni şeyler okumak, araştırmak için harika zamanlar. Daha eleştirel ve mükemmeliyetçi olacaksınız. Beğeni çıtanızda ciddi bir yükseliş olacak. Bir şeyleri eleştirirken özellikle dilini ve dozajını iyi ayarlayın. Merkür sizi daha esprili, daha güler yüzlü bir hale sokacaktır. Birden çok iş ile aynı anda uğraşacak ve bitirmeye çalışacaksınız.

Terazi ve yükselen Terazi;
İletişim hayatınızda biraz geri planda kalır ve kendinizi ifade etmek için çok daha fazla çaba sarf etmeniz gerekir. Bir takım dedikodular, arkanızdan çevrilen işlerle ilgilenmeniz gerekebilir. İletişim bu noktada biraz daha içe dönük olacaktır, hayatı sorgulayabilir, hangi yöne doğru gideceğinizi düşünebilirsiniz. Bunun olası en iyi yanı gelecekle ilgili bir takım planlar yapmaktır aslında, hedeflerinizi belirlemek ve bu hedeflere nasıl ulaşacağınıza dair planlar yapmaktır.  Bilinç altı, rüyalar, psikoloji gibi konuları araştırabilirsiniz. Kendinizi fazla ifade etmek istemeyebilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrep;
İş hayatında kazandığınız gelirleri arttırabileceğiniz keyifli proje veya tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra, arkadaşlarınız ve sosyal çevreniz hareketlenmeye, iletişiminiz artmaya başlıyor. Sosyal yaşamınızı düzenlemek için ideal bir süreçtesiniz. Bu dönem sivil toplum kuruluşlarına, klüplere, derneklere katılabilir, sosyal hayatınızı daha renkli bir hale de dönüştürebilirsiniz. Bu dönem oldukça dürüst, açık sözlü, objektif ve çevrenizdeki insanların adeta akıl hocası haline de dönüşebilirsiniz. İş hayatından kazandığınız gelirlerle de ufaktan artabilir.

Yay ve yükselen Yay;
Kariyerinizi ilgilendiren konularda bu tarihe kadar iletişim odaklı olacağınıza işaret etmekte. Üstlerden önemli destekler, tavsiyeler, terfiler alabilirsiniz. İşinizle ilgili seyahatler ön plana çıkabilir, yeni bir takım eğitimler, seminerler gündeme gelebilir. İyi veya kötü, ağzınızdan çıkan her kelime fazlası ile göz önünde olacak ve kolay fark edilecektir. Eğer ki iş arama sürecindeyseniz bu dönem iletişimin yoğun olduğu; satış, pazarlama, reklam, halkla ilişkiler, marka yönetim, sosyal medya yönetimi, bilişim, internet gibi alanlarda iş bulma şansınız çok daha yüksek olacaktır.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Hayatın anlamı, din, felsefe, gibi konularda daha fazla araştırmaya, okumaya yöneltebileceği gibi, uzak yerlere seyahatler, yurt dışı ile ilgili işler ile uğraşabileceksiniz. Yine hukuksal konularla ilgili beklentisi olanlar, bu süreçte keyifli gelişmeler yaşayabilirler. Mevki ve statü sahibi önemli kişilerle görüşmeler, toplantılar gündeme gelebilir sık sık. Yüksek öğrenimle ilgili işleriniz varsa, tez yazıyorsanız bu dönem bu konuları oldukça titiz bir şekilde halledebileceksiniz. Ticari ilişkiler geliştirmek, ticarete atılmak, çok uluslu firmalara iş başvuruları yapmak için de harika zaman.

Kova ve yükselen Kova;
Başkalarına ait finansal konular, ortaklaşa kazanımlar, miras ile ilgili konular, nafaka, prim, ödeme vb. konularla ilgili haberleşme çok daha etkin bir hale gelecektir. Bu konularla ilgili sözleşmeler, anlaşmalar toplantılar, görüşmeler gündeme gelebilir. Kredi çekmek için ciddi araştırmalar yapabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili özellikle bağırsak ve midenize dikkat etmeniz gereken zamanlar. Bu dönem doğaüstü maddelere ilgi, ruh, madde ötesi konulara ilgi artabilir bu konularda araştırmalar yapabilirsiniz. Psikolojik konular yine bu dönem zihin radarınıza sık sık takılabilir.

Balık ve yükselen Balık;
Yeni anlaşmalar, sözleşmeler, kontratlar, imzalar gündeme gelebilir. Bazılarınız evlilik yolunda önemli adımlar atabilirsiniz. Bazılarınız ise yeni ortaklık teklifleri ile karşılaşabilirsiniz. Merkür ikili ilişkilerden yana sizleri oldukça iletişim odaklı bir hale getirecektir. Ticari ilişkiler geliştirmek, ortaklık kurmak, mevcut ilişki ve ortaklıklarınızda aksayan noktaları tespit ederek akılcı çözümler üretmek içinde bu dönem ilaç gibi gelecektir. Eğer hukuksal bir konunuz varsa, bu dönem içerisinde gayet akıllı, analitik bir zihne sahip bir avukat ile de yolunuz kesişebilir.


OHAL SÜRECi


20 Temmuz gecesi, MGK ve Bakanlar kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem son günlerde yaşanan darbe girişimini değerlendirdi hem de sistem ve düzenin yeniden inşa edilebilmesi, toplumsal düzenin yeniden sağlanabilmesi adına 3 ay süre ile OHAL ilan etti. İlan ettiği anı hemen not aldım ve 3 aylık OHAL süresinin en azından astrolojik göstergelerle nasıl geçeceğine dair bilgi edinmeye çalıştım.
Astrolojide bir olay resmi olarak açıklandığı, resmiyet kazandığı andan itibaren o olayın gökyüzü haritası oluşmuş ve kaderi belirlenmiş olur. Bu bilgiler ışığında nasıl bir OHAL dönemi bizleri bekliyor göz atalım.
3 Aylık OHAL ilanının haritasında Koç Burcu yükselmekte. Koç Burcu astrolojide; hemen atağa geçme, hemen aksiyon alma, yeni başlangıçlar, yenilikçi adımlar demektir. Yükselen 15 Derece Koç Burcu ve tamda bu derecede ALPHERATZ isimli sabit yıldız bulunmakta. Bu yıldız bağımsızlık ve özgürlükle ilişkilidir. Demek ki bu konu özgürlük ve bağımsızlık ile de oldukça yakından ilgili. Koç Burcu’nun yöneticisi olan MARS haritanın krizlere işaret eden 8. evinde ve kendi yönettiği Akrep Burcu’nda yer almakta. Hem kendi yönettiği evde hem de kendi yönettiği burçta olan çok güçlü bir MARS var karşımızda. Bu da demek oluyor ki, OHAL her şekilde amacına ulaşacak demektir. Kriz güçlü bir şekilde yönetilecek, Akrep Burcu’nun temsil ettiği tüm gizli işler, gizli ilişkiler, gizlilik içinde yürütülen konular ortaya çıkacak ve başarılı bir kriz yönetimi olacağını gösteriyor. Elbette haritanın 1. evinde yer alan Uranüs, zaman zaman bir takım radikal uygulamalarında olabileceğine işaret etse de aslında Uranüs’ün özgürlükle de ilişkili olduğunu unutmadan ifade edilen kişisel hak ve özgürlüklere gerçekten çokta dokunmadan bu konunun hallolabileceğini göstermekte.
Mundane haritalarda Ay halkı temsil eder, halkın nasıl bir modda olduğunu, nasıl bir motivasyon içinde olduğunu. Haritada Ay, Kova Burcu’nda yer almaktadır. Kova ise astrolojide toplumun refah ve sağlığını, devrimi, objektif olmayı, insancıllığı, bağımsızlığı, bireysel olmaktan çıkıp kolektifle-toplumla birlikte hareket edebilmeyi ve sistem dışı- aykırı olmayı sembolize eder. Demek ki halk bu süreçte kutuplaşmak yerine kolektif bilinçle hareket edebilecek, halk devrim yaratabilecek bir güce sahip, daha insancıl en önemlisi kişisel çıkarlar ve düşünceler yerine toplumun-ülkenin çıkarına yararına hareket edebileceğini gösterir. Özellikle Ay’ın doğum haritasında 11. evde yer alması ki bu ev büyük umutlar, istekler, dileklerin gerçekleştiği, hedeflere ulaşıldığı alandır. Umut edilen, istenen konulara ulaşabileceğini de göstermekte. Ama yine de unutmamak gerekir ki, Ay Kova Burcu’nda olduğundan, halkı çok kızdırmamak gerek zira kova etkisi ile aykırı-sıra dışı-şaşırtıcı hareketlerde de bulunabilir. Hem haritanın 1. evinde yer alan Uranüs hem Ay’ın Kova’da olması, özgürlük-bağımsızlık için seslerin yükseleceğini gösteriyor bize.
Umuyorum ki hızlı bir şekilde toparlar, daha çok kenetlenir, bir araya geliriz. Boğaziçi Köprüsü’ndeki yürüyüş aslında birlikte ne kadarda güzel olduğumuzu gösterdi.
Keyif, afiyet ve sağlıkla…