Haftanın geneli Oğlak burcundaki dolunay etkileriyle geçecek. Dolunayın etkileri hafta boyunca sürerken diğer yanda Ay/Uranüs etkileşimi etkin olacak.

Oğlak burcundaki Dolunay ile birlikte; yeni bir iş kurmak, işe odaklanmak, disiplinli çalışmak, kendimize çeki düzen vermemiz gereken konularda gerekli adımlar atmak, ciddiyetle halledilmesi gereken işlerin üzerine gitmek, iş hayatına ve para kazanmaya odaklanmak için iyi bir süreç olabileceğini düşünmek pek yanlış olmaz. Bireysel anlamda bu dolunay döneminde daha çok iş odaklı harekete geçebilir, projeler üretebilir, şirket kurabilir, iş hedeflerimizi belirleyip bununla ilgili aksiyonlar almak için çok ama çok uygundur. Keza sağlık olarak kemik ölçümü yaptırmak, diş tedavisine başlamak veya diş için kontrollere gitmek için de gayet uygundur arkadaşlar. Fakat Ay/Uranüs etkileşimi ile; duygusal anlamda bağımsızlık ihtiyacını, isyankar, saldırganlık, anne ile çatışma, duygusal istikrarsızlık, sabırsız duygusal çıkışlar gibi etkileri vardır. Özellikle iş hayatında patronlarla veya birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkilerinizi yönetirken biraz daha dikkatli olun. Ani, öfkeli, sabırsız çıkışlar emekleriniz birden heba olmasına neden olabilir.

Koç ve yükselen Koç;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­daki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. İş ve ka­ri­ye­ri­ni­zi il­gi­len­di­ren ko­nu­lar­da bir ta­mam­la­ma, bi­tiş, son­lan­ma ya­şa­ya­bi­lir­si­niz. Bu üst­len­di­ği­niz bir pro­je­nin so­nu­na gel­mek ola­bi­le­ce­ği gi­bi, bir sü­re­dir pe­şin­de koş­tur­du­ğu­nuz bir işin so­nu­na gel­mek­te ola­bi­lir ve­ya üst­le­ri­niz­den bi­ri­nin is­ti­fa­sı, ter­fi­i ve­ya gö­rev­den ay­rıl­ma­sı gi­bi bir du­run­da ola­bi­lir, ha­fif­ten ger­gin bir do­lu­nay ola­ca­ğı için ani ka­rar­lar­dan, öf­ke du­rum­la­rı­na kar­şı dik­kat et­mek­te ya­rar var. As­lın­da ge­nel ola­rak des­tek­le­yi­ci et­ki­ler­ de söz ko­nu­su, ye­ni iş pro­je­le­ri ve gö­rev­ler gerçekleşebilir.

Boğa ve yükselen Boğa;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­da ki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. 9. evi­niz­de ger­çek­le­şe­cek olan bu do­lu­nay, hu­kuk­sal, eği­tim, ile­ti­şim, ak­ra­ba­lar­la il­gi­li ko­nu­lar­da bir ta­mam­lan­ma, son­lan­ma, bi­tiş ya­şa­ya­bi­lir­si­niz. Se­ya­hat­ler­de or­ga­ni­ze ede­bi­lir­si­niz ama son da­ki­ka ak­si­lik­le­ri­ne kar­şı tem­kin­li ol­ma­nız­da ya­rar var, ke­za söz­leş­me­ler, an­laş­ma­lar im­za­lar için­de gü­zel bir haf­ta. Fa­kat ge­cik­me­ler, duy­gu­sal stres­ler söz ko­nu­su. Eğer ki işi­niz ulus­la­ra­ra­sı bir iş, it­ha­lat-ih­ra­cat­la il­gi­li iş­ler ya­pı­yor­sa­nız, se­vin­di­ri­ci ge­liş­me­le­rin ola­bi­le­ce­ği­ni söy­le­ye­bi­li­rim. Uzak yer­le­re se­ya­hat­ler or­ga­ni­ze ede­bi­lirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­daki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. 8. evi­niz­de ger­çek­le­şe­cek olan bu do­lu­nay baş­ka­la­rı­na ait fi­nan­sal kay­nak­lar, kre­di­ler, öde­me­ler gi­bi ko­nu­la­rı ha­ya­tı­nız­da çok da­ha gö­rü­nür bir ha­le ge­ti­re­cek­tir. Kre­di al­mak için uğ­ra­şa­bi­lir, fon alım-sa­tım iş­le­ri il­gi­le­ne­bi­lir, ban­ka ile il­gi­li bir ta­kım ko­nu­lar­la il­gi­len­me­niz ge­re­ke­bi­lir. Ge­lir­le­ri­ni­zi art­tır­mak, borç­lar­la uğ­raş­mak, öde­me­ler­le il­gi­li ko­nu­la­ra da­ha faz­la va­kit ayı­ra­bi­lir­si­niz. İş ya­tı­rı­mı yap­mak, iş bü­yüt­mek, iş ye­ri aç­mak için­de gü­zel des­tek­ler ala­bi­lir­si­niz. İş ko­nu­sun­da kar­şı­lık­lı des­tek­lerde bulunun.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­daki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. Or­tak­lık­lar, part­ner iliş­ki­le­ri, söz­leş­me­ler, an­laş­ma­lar ve ken­di­ni açık­ça gös­te­ren düş­man­lar bö­lü­mün­de ger­çek­le­şe­cek olan bu do­lu­nay, bir ta­kım son­lan­ma­la­rı, bi­tiş­le­re işa­ret edi­yor. Bu az ön­ce say­dı­ğım ko­nu­lar­la il­gi­li so­run­la­rın bi­ti­şi an­la­mı­na da ge­le­bi­lir. Ola­sı kö­tü ni­yet­li ki­şi­ler renk­le­ri­ni bu do­lu­nay za­ma­nın­da da­ha çok bel­li ede­cek­ler. Bu do­lu­nay haf­ta­sın­da di­le­di­ği­niz fi­nan­sal des­te­ği bir or­tak va­sı­ta­sı ile de bu­la­bi­lir­si­niz. Do­lu­nay sü­re­cin­de Ay / Ura­nüs et­ki­le­şi­mi; iş ko­nu­la­rın­da sizi hayli sa­bır­sız yapabilir.

Aslan ve yükselen Aslan;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­da ki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. İş ve ça­lış­ma or­ta­mı­nı­za iliş­kin ko­nu­lar ön plan­da ola­cak. İşi­ni­zi, ça­lış­ma or­ta­mı­nı­zı de­ğiş­tir­mek is­te­ye­bi­lir­si­niz. Bu­nun ya­nı sı­ra bir iş ve­ya pro­je­nin bi­ti­şi ve­ya son­lan­ma­sı an­la­mı­na da ge­le­bi­lir bu  do­lu­nay. Do­lu­nay­dan he­men son­ra di­yet ve­ya spo­ra baş­la­mak için ha­ri­ka et­ki­ler al­tın­da ola­cak­sı­nız. Sağ­lı­ğı­mı­za bi­raz dik­kat, özel­lik­le diş­ler, ke­mik­le­re ve cil­de ve bö­cek sok­ma­la­rı­na kar­şı. Öze­lik­le pa­ra ka­za­na­bi­le­ce­ği­niz des­tek­ler­le kar­şı­la­şa­bi­lir­si­niz. Ya da mev­cut işi­niz ile il­gi­li iyi bir per­for­mans ser­gi­le­yip eks­tra prim ya da ödül ala­bi­lir­si­niz.

Başak ve yükselen Başak;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­da ki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz.  5. aşk evi­niz­de ger­çek­le­şe­cek olan bu do­lu­nay, eğer ha­ya­tı­nız­da bi­ri yok ise aşk ka­pı­nı­zı ara­lık bı­rak­ma­nız­da fay­da var. Bu do­lu­nay za­ma­nı eğer ha­ya­tı­nız­da bi­ri var ise flört ola­rak onun­la iliş­ki­ni­zi cid­di bir bo­yu­ta sev­gi­li ol­ma yo­lu­na ta­şı­yıp ta­şı­ma­ya­ca­ğı­nı­za ka­rar ve­re­bi­lir­si­niz. Ye­ni ho­bi­ler edi­ne­bi­lir­si­niz. Ço­cuk sa­hi­bi ol­ma­yı dü­şü­nen­ler bu do­lu­nay za­ma­nı gi­ri­şim­ler­de bu­lu­na­bi­lir­ler, ço­cuk sa­hi­bi olan­lar on­la­rın bir ba­şa­rı­sı ve­ya bir iş bi­ti­ri­şiyle il­gi­li bir mut­lu­luk ya­şa­ya­bi­lir­ler. Mas­raf­la­rı­nız­ artacak.

Terazi ve yükselen Terazi;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­daki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. Ev, yu­va, ai­le, yer­le­şi­me ait bir ta­kım ko­nu­lar gün­de­me ge­le­bi­lir, bir ta­şın­ma, yer de­ğiş­tir­me du­ru­mu ola­bi­lir, ara­dı­ğı­nız özel­lik­te evi bu­la­bi­lir­si­niz. Ai­le için­de ola­sı bir ko­nu ise ar­tık çö­zü­me ka­vu­şa­bi­lir. Do­lu­nay ger­gin et­ki­le­re sa­hip ola­ca­ğı için kom­şu­la­rı­nız­la ve­ya ai­le içi iliş­ki­ler­de ger­gin­lik­ler­den ka­çın­mak­ta ya­rar var. Evi­niz için ke­se­nin ağ­zı­nı bi­raz aç­ma­nız ge­re­ke­bi­lir, evi­niz­de ta­di­lat-ba­kım-ona­rım iş­le­ri için pa­ra har­ca­ya­bi­lir­si­niz. Do­lu­nay sü­re­cin­de Ay/ Ura­nüs et­ki­le­şi­mi; iliş­ki­le­ri­niz­de elek­trik­li bir haf­taya yol açabilir.

Akrep ve yükselen Akrep;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­daki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. 3. evi­niz­de ger­çek­le­şe­cek olan bu do­lu­nay­la bir­lik­te, se­ya­ha­te çı­ka­bi­lir, web si­te­si aça­bi­lir, blog­la il­gi­le­ne­bi­lir, ile­ti­şim­le il­gi­li bir ta­kım ko­nu­lar­da so­rum­lu­luk­lar ala­bi­lir­si­niz. Ge­nel an­lam­da ke­yif­li ge­çe­cek­tir bu do­lu­nay, özel­lik­le ya­kın çev­re­niz­le iliş­ki­le­ri­ni­zi dü­zen­le­mek için­de des­tek­le­yi­ci ola­bi­lir. Önem­li iş an­laş­ma­la­rı, söz­leş­me­le­ri im­za­la­mak için gü­zel et­ki­le­ri söz ko­nu­su. Ya da bu haf­ta bel­ki de bir­kaç gün­lük, ya­kın bir yer­le­re se­ya­hat ede­bi­lir, ka­fa­nı­zı az­da ol­sa da­ğı­ta­bi­lir­si­niz. Yal­nız­lık iyi ge­le­cek­tir.

Yay ve yükselen Yay;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­da ki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. Fi­nan­sal ko­nu­lar bu do­lu­na­yın il­gi oda­ğı ola­cak. Ka­zanç­la­rı­nı­zı art­tı­ra­bi­lir, evi­niz­de ki eş­ya­la­rı ye­ni­le­ye­bi­lir­si­niz. Al­ter­na­tif pa­ra ka­zan­ma yol­la­rı ara­ya­bi­lir, ye­ni iş tek­lif­le­ri ala­bi­lir­si­niz. Bu Oğ­lak bur­cu do­lu­na­yı ya­ra­ya­cak si­ze. Ge­rek­siz fu­zu­li har­ca­ma­lar­dan uzak du­run. Do­lu­nay­la bir­lik­te, eğer ki ça­lış­ma mo­ti­vas­yo­nu­nuz­da göz­le gö­rü­lür bir ar­tış olur­sa bu oto­ma­tik ola­rak ka­zan­cı­nı­za da yan­sı­ya­cak­tır. Bu bel­ki zam ile ve­ya bel­ki de da­ha iyi ko­şul­la­ra ait bir iş tek­li­fi ile ola­bi­lir. Ol­duk­ça ya­ra­tı­cı ça­lış­ma­lar ya­pa­bi­lir­si­niz.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­daki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. Bur­cu­nuz­da bir do­lu­nay mey­da­na ge­le­cek.  Ha­ya­tı­nız­da ba­zı son­lan­ma­lar, bi­tiş­ler ya­şa­ya­bi­lir­si­niz, bu ha­ya­tı­nız­da so­run olan ko­nu­lar­la il­gi­li de ola­bi­lir. Bu do­lu­nay as­lın­da siz­ler için bir ne­vi ta­mam­lan­ma sü­re­ci gi­bi ola­cak. Do­lu­nay ha­fif­ten sert et­ki­ler al­dı­ğı için, ken­di­ni­zi hu­zur­suz, ger­gin, ag­re­sif his­se­de­bi­lir­si­niz. Yi­ne dost­la­rı­nız­dan, ar­ka­daş­la­rı­nız­da des­tek ve­ya si­zi çok mut­lu ede­cek bir ha­ber ala­bi­lir­si­niz. Bel­ki de ar­ka­daş­la­rı­nız­la bir­lik­te, iş aça­bi­lir, fi­kir ge­liş­ti­re­bi­lir ve pro­je­ler üre­te­bi­lir­si­niz. Şansınız açılıyor.

Kova ve yükselen Kova;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­daki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. 12. evi­niz­de ger­çek­le­şe­cek olan do­lu­nay­la bir­lik­te, ar­ka­nız­dan iş çe­vi­ren, de­di­ko­du çı­kar­tan bir ta­kım in­san­lar­la yüz­le­şe­bi­lir­si­niz. Giz­li­lik için­de ha­re­ket et­me­ye özen gös­te­re­bi­lir­si­niz. Plan­la­rı­nı­zı, pro­je­le­ri­ni­zi he­nüz an­lat­ma­ya, açık­la­ma­ya ha­zır ol­ma­ya­bi­lir­si­niz. Ama hep­si 15 gün için­de ol­gun­laş­ma­ya baş­la­ya­cak­tır. Sağ­lı­ğı­nı­za da dik­kat et­me­niz­de ya­rar var. Has­ta­lan­ma, ra­hat­sız­lan­ma po­tan­si­ye­li­niz yük­sek. Do­lu­nay sü­re­sin­de; yal­nız­lık ih­ti­ya­cı­nız ar­ta­bi­lir, iş­le­ri tek ba­şı­nı­za yap­mak size daha iyi gelecek.

Balık ve yükselen Balık;
Haf­ta­ya Oğ­lak bur­cun­daki do­lu­na­yın et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz. 11. evi­niz­de mey­da­na ge­le­cek ola­cak do­lu­nay, ha­ya­tı­nı­za ye­ni bir ar­ka­daş, dost ka­ta­bi­lir, si­ze des­tek ola­cak ki­şi­ler­le ta­nış­ma­nı­za ne­den ola­bi­lir. Ba­zı ar­ka­daş­la­rı­nız­la il­gi­li so­rum­lu­luk­la­rı­nız ar­ta­bi­lir, on­la­ra des­tek ve yar­dım­da bu­lun­ma­nız ge­re­ke­bi­lir. Sos­yal çev­re­ni­zi ve ar­ka­daş­la­rı­nı­zı dü­zen­le­me içi­ne gi­re­bi­lir­si­niz. Sos­yal iliş­ki­le­re dik­kat, ge­rek­siz ger­gin­lik­ler, hu­zur­suz­luk­lar yü­zün­den ta­dı­nız kaç­ma­sın. Do­lu­nay haf­ta­sın­da, o par­ti se­nin bu dü­ğün be­nim sık­ça ge­ze­bi­lir­si­niz. Ke­se­nin ağ­zı­nı bi­raz aç­mak ge­re­ke­cek.

YENi EĞLENCE ANLAYIŞI - ARTIRILMIŞ GERÇEKLiK


Hafta boyunca değişen gökyüzü pozisyonlarına karşılık elbette yaşadığımız dünya da buna paralel bir çok gelişme meydana geldi. Örneğin Venüs ve Merkür’ün Aslan (Gösteri, şov, sahne dünyası) burcuna geçişi ile birlikte Tarkan son albümünden bir parçayı sosyal medya aracılığı paylaşmış olması sosyal medya üzerinden tam bir Aslan gösterişi, şovu oldu.
Yine Ay’ın Akrep (Tutku, seks, cinsellik) burcunda seyahat ettiği günlerde Başbakan Binali’nin acil servislerin durumunun ne kadar iyi bir hale dönüştüğünü söylemeye çalışarak ki beceremeyerek, acil servislere kız bakmaya gidiliyor artık demesi de, oldukça şanssız bir açıklama oldu. Gerçi bizde bu durumdan yararlanarak son 3 gecemizi ofisçe acil serviste geçiriyoruz, henüz bir numara olmadı ama yılmadık, Başbakan söyledi ise bir bildiği vardır sonuçta değil mi?
Pokemon Go’nun henüz yasal olarak i-tunes ve Android marketlerde Türkiye’de satışa sunulmadığı halde yüzbinlerce kişi tarafından indirilip adeta bir virüs gibi hızla yayılması, ben dahil bir çok insanı sokaklara döküp Pokemon avına sürüklemesiyle, arttırılmış gerçeklik üzerinden yeni bir eğlence anlayışının hakim olmaya başlaması gökyüzündeki Satürn (Gerçeklik) Neptün (Hayal, gerçek olmayan, sanal) etkileşiminin güçlenmesi ile meydana gelmiştir. Ama ne yazık ki Satürn /Neptün sert etkileşimde olduğu için bu artırılmış gerçeklik hikayesi çok başa çok bela açacak gibi duruyor şimdilik.
Yine geçtiğimiz hafta meydana gelen Yengeç yeni ayı ile birlikte (Aile, anne, çocuk) Gazeteci-Yazar Aylin Çalışkan (Aylin Anne) “Perşembe Anneleri” isimli bir kitap çıkartıyor ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki 15 anne kadının hayata tutunma hikayesini konu alıyor. Kitap çıktığı ilk hafta çok satanlar listesine giriyor.
Mars’ın retro yani geri hareketinin bitimi ile birlikte Rusya ile olan diplomatik krizin çözümü adına adımlar atılıyor ve Rus turistler yavaş yavaş da olsa ölü olan turizmimizi canlandırmak adına ülkemize gelmeye başlıyor. Fakat bu habere çokta sevinmeyin, zira Mars yeniden 3 Ağustos’tan sonra Yay burcuna geçiş yaptığı andan itibaren yeni uluslararası diplomatik krizlerin yaşanması söz konusu.
Bu hafta da Oğlak burcunda dolunay meydana gelecek. Özellikle büyük markalar, şirket Ceo’ları, bankalar, ticari ilişkiler, yöneticiler, parti yöneticileri, uluslararası ticari konuların gündemde sıkça yer alacağı bir hafta bizleri beklemekte. İstifalar, yönetici değişimleri, organizasyonel büyük değişimler, marka imajlarında revizyonlar söz konusu olabilir. Ekonomik olarak ise istikrarın yakalanması zor olacağı gibi, piyasalar açısından da pek de sakin olmayan, ani sürpriz değişimlerin, gelişmelerin olabileceği bir hafta.
Hepinize keyifli haftalar..