Bu hafta pek de keyifli gökyüzü işaretleri yok. Zira ilişkileri sembolize eden Venüs’ün; hem Satürn hem de Neptün ile sert kontakları olacak. Merkür-Pluto etkileşimi bizi kurtarır ama düşünce zehirlenmesi geçirmezsek

Venüs’ün hafta boyunca yapacağı sert kontaklar özellikle ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda umduğumuzu pek de bulamayacağımıza işaret etmekte. Bir ilişkinin gerçekçi hali ile baş edemeyip hayallere ve fantezilere sığınmak ve kendimizi kandırmak çok olası olacaktır. Hafta boyunca melankoli, depresyon ve hayal kırıklığı ilişkilerimize damgasını vurabilir. Sadece özel değil! Dostluklar, arkadaşlıklar, ortaklıklar, aile içi ilişkiler için de geçerli. Kendimizi bir parça yalnız ve değersiz hissedebiliriz. Hafta boyunca bize çok yakışmayan gizli ilişkilere çekilme ihtimalimiz biraz yüksek. Fakat bu ilişkilerde skandallara açık bir hale getirebilir bizleri dikkatli olun. Yeni tanışacağınız kimselerin anlattıkları ilk hikâyelere hemen aldanmayın. Size aşırı romantik gelen, ayaklarınızı yerden uçuracak kimselerle tanışabilirsiniz ama bu mod çok uzun sürmeyebilir ve hasarı biraz ağır olabilir. Merkür-Pluto etkileşimi konsantrasyon gerektiren bir konuya rahatlıkla odaklanıp, enine boyuna inceleyebilirsiniz. Psikolojik konularla ilgilenmek, terapi almak veya gizemli konulara yönelmek için iyi bir fırsattır. Kayıp bir şeyi arayıp bulmak veya bir sırrı ortaya çıkarmak daha kolay olacaktır. Düşünce gücünüzle etkilemek ve başkalarının görüşlerini değiştirmek için etkili olabilirsiniz.

Koç ve yükselen Koç;
Haftaya Satürn-Neptün-Venüs açı kalıbı etkileri ile başlıyoruz.  Öncelikle iş ortamınızda hayal kırıklığı oluşabilir. Gizli ilişkiler içine çekilmeye biraz daha müsaitsiniz bu hafta. Yine eğer evliyseniz veya bir ortağınız var ise, onun sağlıkla ilgili sorunları baş gösterebilir.  Merkür/Pluto kontağı ile de iş konularında özellikle oldukça keskin, radikal bir takım kararlar alabilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa;
Haftaya Satürn-Neptün-Venüs açı kalıbı etkileri ile başlıyoruz. Özel hayatınızda öncelikle bir ilişki ihtimali söz konusu olabilir. Bu hafta, maddi olarak hiçbir şekilde risk alınmaması gereken bir hafta. Merkür/Pluto olumlu kontağı ise iletişim tabanlı yeni iş teklifleri gelebilir, satış işleri konusunda verimli bir hafta. Yurt dışı kaynaklı işlerinizde destekler,  ilerlemeler söz konusu olabilir.

İkizler ve yükselen İkizler;
Bu hafta aileniz ve sevgi, yerleşim, alım-satımla ilgili konular gündeminizde sıkça yer alacak. Eğer ki bu aralar bir gayrimenkul alım-satım-kiralama konunuz var ise yaş tahtaya basmamaya dikkat edin. Merkür/Pluto olumlu kontağı ile de finansal destek, kredi desteği, bir borcun kapanması, mali anlamda az da olsa nefes aldıracak gelişmeler söz konusu olabilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Haftaya Satürn-Neptün-Venüs açı kalıbı etkileri ile başlıyoruz. İletişim konularında yanlış anlamalar, ifadeler yüzünden sorunlar oluşabilir. Merkür/Pluto etkileşimi ile de bu hafta önemli anlaşmalar gündeme gelebilir,çevremizdeki insanlardan güçlü destekler alabiliriz. Destek alacağımız kimseler ortağımız, eşimiz olabilir, bu hafta onların fikirlerine önem vermenizde yarar var.

Aslan ve yükselen Aslan;
Haftaya Satürn-Neptün-Venüs açı kalıbı etkileri ile başlıyoruz. Öncelikle parasal anlaşmalarda, paylaşımlı kazançlarınızda umduğunuzu tam olarak bulamayabilirsiniz. Merkür/Pluto olumlu etkileşimi ile de yeni büyük iş projeleri, işinizi daha kolay ve etkin yapmak için harika fikirler, yeni müşteriler, iş anlamında gücünüze güç katacak durumlar söz konusu veya güçlü müşteriler.

Başak ve yükselen Başak;
Haftaya Satürn-Neptün-Venüs açı kalıbı etkileri ile başlıyoruz. İlişkilerde gerçekçi olmakta zorlanabilirsiniz. Yuvanıza ait sorumluluklarınızı hatırlamalı, ailenize karşı belki biraz daha yumuşak olmanızda fayda var. Merkür/Pluto etkileşimi ile de size kazanç sağlayacak güçlü fikirler, projelerin artık hayata geçmesi, somutlaşması söz konusu. Aşk anlamında bu hafta belirsizlikler kalkıyor.

Terazi ve yükselen Terazi;
Özellikle iş konularında, iş ilişkilerinizde ayakları yere sağlam basmayan hayaller kurmanın, gerçekçi olmayan hedefler peşinde koşmanın pek bir anlamı yok. Merkür/Pluto etkileşimi ile de evinizde bir takım değişiklikler yapmayı hedefleyebilirsiniz. Gelecekle ile ilgili en yoğun kaygı ve endişeleri yaşayabileceğiniz bu hafta aile bireylerinizden de fikirsel destekler alabilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrep;
Arkadaşlarınız, dostlarınız arasında kendinizi zaman zaman değersiz ve sevgisiz hissedebilirsiniz. Bu hafta sosyal çevrenizdeki insanlar hakkında tespitler yaparken özellikle hatalı davranma ihtimaliniz yüksek. Merkür/Pluto etkileşimi ile de iletişimle ilgili konularda yeni başlangıçlar yapmak ve projeler üretmek ve akabinde bunları satmak için çok uygun bir süreçte olacaksınız.

Yay ve yükselen Yay;
Haftaya Satürn-Neptün-Venüs açı kalıbı etkileri ile başlıyoruz. İş ilişkilerinizde, yöneticilerinizle olan ilişkilerde olabildiğince gerçekçi olmaya bakın. Özel hayatınıza,  iş hayatınızdan birilerini seçmemeye özen gösterin. Bu hafta kariyer konularında risk almamak faydalı olacaktır. Merkür /Pluto kontağı sayesinde iş anlamında yeni teklifler ile de karşılaşabilirsiniz.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Kontrol dışı bir hafta sizleri bekliyor, belki de biraz yalnız kalmak, şifa çalışmaları yapmak size iyi gelebilir. Sizden uzakta birileri flörtleriniz olabilir ama karşınızdaki kişiyi çokta fazla abartmamaya özen göstermenizde fayda var. Merkür/Pluto etkileşimi sayesinde ise maddi anlamda size destek olabilecek fikirler, projeler, teklifler, anlaşmalar, sözleşmeler söz konusu.

Kova ve yükselen Kova;
Haftaya Satürn-Neptün-Venüs açı kalıbı etkileri ile başlıyoruz. Parasal konularda biraz daha dikkatli olmanızda fayda var, borç vermek, kefil olmak için koşullar ve şartlar pek de uygun gözükmüyor açıkçası. Merkür/Pluton kontağı sayesinde de gizliden gizliye kariyerinizle ilgili planlar yapabilirsiniz ama henüz açıklamak ya da sonuç almak için şimdilik erken, birkaç hafta bekleyin.

Balık ve yükselen Balık;
İlişkilerinizde, ortaklıklarınızda artık kendinizi kandırmaktan vazgeçin. Özellikle iş konusunda sorumluluklarınızı hatırlamanızda fayda var. Hafta boyunca herhangi bir ortaklık kurmak size finansal açıdan pek de kar getirmeyecektir. Merkür/Pluto etkileşimi ile de arkadaşlarınızla yeni para kazanabileceğiniz fikirler üretebilirsiniz. Anlaşmalar, sözleşmeler imzalayabilirsiniz.


Venüs, Başak Burcu’nda


5 Ağustos itibari ile ilişkileri, sevgiyi, aşkı, beğeniyi, mutluluğu, flörtü sembolize eden gezegen Venüs, Aslan Burcu’ndan çıkıp Başak Burcu’na geçiş yapıyor ve bu seyahati 30 Ağustos’a kadar sürüyor.
Venüs’ün Başak Burcu’nda olduğu bu süreçte ilişkilerimizde daha temkinli, gerçekçi ve abartıdan, duygusal çıkışlardan uzak olacağız biraz. Venüs, Başak Burcu’nda çok güçlü olmadığı bir pozisyondadır, bu yüzden ilişkilerde sevginin akışı biraz zorlaşabilir. Bu dönemde, ilişkileri çok daha iyi bir noktaya taşımak için sıkça eleştirebilir, sorun arayabilir, kusurları gidermek için kolları sıvayabiliriz. Bu dönem dikkat edilmesi gereken nokta, kendinizi değersiz hissettirecek kadar aşırı, gereksiz eleştiri yapmamak. Örneğin; “Ben şöyle şöyle olduğum için zaten o bana bakmaz”; “Benim şuyum eksik o yüzden benimle ilgilenmez” demeyin arkadaşlar. Bu süreçte adeta bir arıza giderme mıknatısı gibi, sürekli hayatının düzene girmesi gereken insanları hayatlarımıza çekebiliriz Bu süreçte, ilişkilerden beklentilerimiz daha çok ortak tema yakalamak ve bir ilişki için emek vermek olacaktır.

ANA TEMA; YARAR SAĞLAMAK

Gerçekten özen, emek göstermeden ilişki olmaz deyip, karşımıza çıkan herkesin üstüne atlamayacağız, emek verdiğini görmek isteyeceğiz. Venüs, Başak Burcu’nda iken, ilişkilerin ana teması aslında “Yarar sağlamak” üzerine olacaktır. Salt duygu ve romantizm dinamiği ile başlamaz. Giyimde, kuşamda, günlük kıyafetlerde artık
renkli, parlak, gösterişli kıyafet ve renkler yerine, sade, şık, temiz, göze batmayanlar tercih edilir. Mevcut ilişkilerde fedakârlık ve yardımcı olma hissi ön planda olacaktır. Partnerimize, eşimize yardımcı olmak için tüm kaynaklarımızı kullanacağız. Tabii bu dönemde bizler de kolay kolay birilerini beğenmeyeceğiz, armudun sapı, üzümün çöpü derken evde kalabiliriz... Derlenmek, toparlanmak, kendinize sağlık kontrolü yaptırmak, vücut bakımı ve beslenmenize özen göstermek için harika bir süreç olacaktır. Venüs’ün Başak Burcu’ndaki seyahati sürecinde, hayatımızdaki dağınıklıklardan kurtulmak, işe yaramaz şeyleri çöpe atmak, kıyafet detoksu yapmak için idealdir. Rejim yapmak, doğal ürünler kullanarak arınma sağlamak Venüs, Başak’tayken yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerdendir. İlişkilerimizde endişeli ve kuruntulu olmaya daha eğilimli oluruz, ama yapmayın, yıpratmayın kendinizi de, eşinizi de. Venüs-Başak dönemi diyet için en verimli dönemdir arkadaşlar 30 Ağustos’a kadar...