Cumhurbaşkanı kızı ile evlendin, milli damadımız oldun. Yıldızın parladı. Çok genç yaşta şirket CEO’su yapıldın. Devlet bankalarından fonlanarak iktidara yakın işadamına geçirilen Sabah Gazetesi’nde köşe yazarı da oldun. Ve paraşütle iner gibi enerji bakanlığına oturdun.
Milli Damat Berat!
İlk mektubumda; “veriniz millete izahat” demiştim.
Birinci Mektubumda; “Dünyada petrol fiyatları son 2 yılda yüzde 66 oranında düşerken, petrole endeksli doğal gaz fiyatları da aynı oranda inerken, ithal kömür fiyatları da ucuzlarken, ülkemizde Allah yüzümüze baktı; bol kar, yağmur yağıp baraj gölleri, HES dereleri en yüksek doluluğa ulaşırken ve bütün ülkelerde (ABD-AB- ÇİN-RUSYA- KANADA- UGANDA- MEKSİKA- MALEZYA hepsinde) elektrik fiyatı ucuzlarken; elektriğin yüzde 90’ını ithal doğal gaz santralleri, ithal kömür santralleri, baraj gölü hidrolik santralleri ve HES derelerinden üreten Türkiye’de niçin ucuzlama olmadı? Ve niçin yılbaşının ertesi günü yangından mal kaçırırcasına Türkiye’de 38,5 milyon abonenin kullandığı elektriğe yüzde 6.68 zam yapıldı?” diye sormuştum.
Kendim için değil.
Millet adına sormuştum.

* * *

Bu size ikinci mektubum:
Milli damat Berat!
Dilini mi yuttun, anlat!
“Niçin elektrik ucuzlamıyor üstelik zam yapılıyor?“ sorusuna bir “izahat vermeniz” gerekirken siz ne yaptınız? Partiniz AKP milletvekillerini topladınız ve “Önümüze karanlıkla mücadele hedefi koyduk. Dağıtım hatlarını devletten almış olan özel şirketler 5 yılda 18 milyar TL alt yapı yatırımı yapacaklar, bakanlık olarak bu özel yatırımları sıkı takip edeceğiz” dediniz. Ve bu söyleşinizi iktidar yanlısı havuz medyası gazetecilerine sızdırıp, büyük boy fotoğrafınızla 6 sütün- 7 sütün- 8 sütün yayınlatıp, yandaş TV’lerde bütün gün propagandanızı yaptınız.

* * *

Enerji Bakanımız!
Sizin kayınpederiniz Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Başbakan iken ve 2006 yılında devletin elindeki elektrik dağıtım tesislerini özel sektöre satarken, “özelleştirme mukavelesine bu şirketlerin alt yapı yatırımı yapmasını, kayıp-kaçağı önlemesini, elektriği kaçak kullananların bedelinin, dürüst aboneden alınmamasını” zaten koymuştu. Hatta şimdi siz, bir zahmet, internete girin, sizden önceki enerji Başkanı Taner Yıldız’ın millete verdiği sözleri bulun; “elektrik dağıtımını özelleştiriyoruz çünkü şirketler kayıp-kaçak sorumluluğunu üstlendiler, her yıl düzenli alt yapı yatırımı yapacaklar. Elektrik ucuzlayacak...“ dediğini gözlerinizle görün.

* * *

Milli Damat Berat!
Siz şimdi partinizin milletvekillerine, kayınpederiniz Tayyip Erdoğan ve onun eski enerji bakanı Taner Yıldız zamanında verilmiş sözleri “yeniymiş gibi“ sunuyorsunuz. Yani bize “eski bayat köfteleri“ yeniymiş ve bu köfteleri siz yeni yoğurmuşsunuz gibi yediriyorsunuz.
Ayıptır.
Günahtır.
Kayınpederiniz ve onun eski enerji bakanı “kayıp kaçak bedeli artık kalkacak” dedikleri ve Yargıtay da bu yönde karar aldığı halde millete verilen söz yerine getirilmedi. Siz şimdi; fatura bedelini dürüstçe düzenli ödeyen bizlerden son 9 yılda 40 milyar lira kayıp-kaçak bedeli kesildiğini, yani “elektrik dağıtım şirketlerine milletin haksızca soydurulduğunu” görmezden geliyorsunuz.
Bin defa ayıptır.
Bin defa günahtır.

* * *

Milli damat Berat!
Dilini mi yuttun, anlat!
Kayınpederin Cumhurbaşkanı, özelleştirme yaparken Millete verdiği sözü niye tutamıyor? Yanlış hesap mı yaptı? Elektrik dağıtım özelleştirmesi üzerinden dış borç bulup, yabancının parasıyla Türkiye’yi kalkınıyor göstermek için bu yanlışı bilerek mi işledi? Şirketleri bataktan kurtarmak için halkın cebine elini bilerek mi attı? Bütün dünyada elektrik ucuzluyor, Türkiye’de elektriğe, seçim yılları hariç, her üç ayda bir, yüksek zam köklüyorsunuz, niçin?
Ayıptır!