Yaverlerin fotoğraflarına bak, sicillerini incele. Hiç şüphe duymazsın. Alınlarında ne oldukları yazmıyor. Tarihin en kanlı gecesini yaşamamış olsaydık, hiçbirinden şüphelenmemiz mümkün değildi. Hepsi Atatürk ilke ve devrimlerine inanmış subaylar görüntüsü içindeydiler.
O gece ortaya çıktı.
Takiye (gizleme) yapıyorlarmış.
Liderleri Fethullah Gülen, yaverlere çalınmış sınav soruları verilip askeri okullara sızarlarken; zamanı gelinceye kadar gizli kalmanız için kız arkadaş edinin, dans öğrenin, gerektiğinde barda, meyhanede, düğünde, orduevinde içki de için; Atatürkçülüğün Batı’ya dönük ne kadar kılık-kıyafet yüzü varsa hepsinin sizde toplandığını gösterin öğütleri vermiş.
Kanlı darbe girişimi oldu.
Takiye perdesi yırtıldı.
Yaverlerin Atatürkçü görünüm altında; “Takiyeci (gizlenmiş) İslamcı” oldukları şüphe götürmez biçimde ortaya çıktı. Daha önce yazılıp söylendiği gibi Fethullah Gülen, “Takiyeci İslamcı” bir örgütlenme modeli geliştirmişti.

* * *

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile partisi AKP’nin önde gelenleri ise kendilerini “Muhafazakar İslamcı” olarak tanımladılar.  Takiyeci İslamcı Fethullah Gülen ile Muhafazkar İslamcı Tayyip Erdoğan kadroları birlikte beraber oldular. İkisi de Atatürk’e ve onun “laik devlet” ilkesine aynı derecede karşıydılar. Birleştikleri ortak nokta; “İslamcı Türkiye” yaratmaktı.
Teşbihte hata aranmaz.
Muhafazakar İslamcı Tayyip Erdoğan, kendi iktidarını korusun diye pitbull köpeği besler gibi Takiyeci İslamcı Fethullah’ı özel olarak ve ne istediyse vererek korudu, orduya, polise, yargıya, her yere sızmasına göz yumdu.
15 Temmuz gecesi oldu.
Pitbull sahibini ısırdı.

* * *

Her istediği verilmiş azgın pitbull, o kanlı gece sahibini ısırınca; orduda aşağı baksan Fethullahçı, yukarı baksan Fethullahçı, her 100 generalden 50’si Fethullahçı çıktı. Ve AKP Genel Merkez binasının ön yüzüne boydan boya çok büyük Atatürk posteri asıldı. Muhafazakar İslamcı Tayyip Erdoğan Takiyeci İslamcı Fethullah Gülen’e karşı “Atatürkçülüğe” sarıldı.
Fethullah’ın Takiyesi!
Tayyip’in Atatürk’ü!
Bu tabloya geldik.

* * *

Kalıcı mıdır?
Geçici midir?
Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Merkez binasına Atatürk posteri astırması, samimi midir? Atatürk’ün fotoğrafını boydan boya asarken toplumun geleceği için söylediği nedir? İmam Hatip mezunu İslamcı yazarlardan birinin dün; “Sen ne büyükmüşsün HEY ATATÜRK. Senin yüzünü Batı’ya dönüşüne epey karşı çıkmışlığım vardır. Bugün geldiğimiz şu noktada... İyi ki yüzünü ve yüzümüzü Batı’ya döndürmüşsün diyorum, başka da bir şey demiyorum...Senin dini cemaatlere, dini gruplara, dini oluşumlara mesafeli oluşundan pek hazzetmezdim. Bugün geldiğimiz şu noktada... “Ne de iyi etmişsin” diyorum, başka bir şey demiyorum...” diye yazdığına benzer bir özür dileme midir?
Hayat devam ediyor.
Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Posteri astıracak kadar “laik hukuk devleti” isteğine dönüşü: Sahte midir? Gerçek midir?
Dikkatle izleyip, göreceğiz.