08TRT

Artık vatandaşlar yeni gelen düzenleme ile akıllı telefonlar ve ekran kartı olan tüm bilgisayarlar için akıl dışı oranlarda TRT payı ödeyecek

Zaten yeteri kadar tatsızdı.
Evinize televizyon alıyorsunuz ve dünyanın en haksız bandrollerinden birini ödüyorsunuz. Tamı tamına yüzde 16! Yani sırf TRT yaşasın diye bir küçük ekran televizyon almak zorunda kalıyorsunuz mesela.
Evinizde televizyon olmasa bile,
ampul yakıyorsunuz diye ampul gibi veriyorsunuz TRT payını.
Artık o kadar rahatlar ki bu parayı bizden alırken, eskiden faturamızda görünmesi zorunlu iken görünmüyor bile. TRT artık büyük bir propaganda makinesi.
İktidarın en büyük yayın organı.

BİR ÇİFTLİK ADETA


Yandaşların banka hesaplarına küreklerle atılan paraların kaynağı.
İzlemediğimiz dizilere bölüm başı bir milyon gibi hem sektörün hem de ülkenin gerçeklerine aykırı paralar ödeyen bir çiftlik adeta.



Sırf reytingi yüksekmiş gibi görünsün diye reyting paneli değiştirildi ve dolayısıyla ülkenin bir dönem önemli ihracat kalemleri arasına giren dizi sektörünü de bitirdi. Bu panele yapılan diziler dünyada eskisi kadar rağbet görmüyor. Dünyayı bırakın ülkemizde de iş yaş.
Ama belli ki açık o kadar büyük ki iş iyice çığrından çıktı.
Artık yeni gelen düzenleme ile akıllı telefonlarımız, ekran kartı olan tüm bilgisayarlar (Çok zekice bir sınıflama değil mi?) için akıl dışı oranlarda TRT payı ödeyeceğiz.
Yani bize küfreden, Atatürk’e küfreden, halkın yüzde ellisinin inandığı ne varsa aşağılayan, horlayan, dünya görüşünü bir insana biat üzerine kurmuş insanların maaşlarını cebimizden ödeyeceğiz! Bizi sinir etsinler diye zorla cebimizden para vereceğiz.
Bu tıpkı, otomobil satın alırken yaşadığımız korkunç vergi yağmuru ile aynı. Bakın mesela artık iPhone 6s 16 GB 2559 lira yerine tamı tamına 2712 lira olacak bu zamdan sonra. Galaxy S7 2849 lira yerine 3019 lira olacak. Cihazın fiyatı arttıkça vergi de çoğalacak. Bunlar fahiş rakamlar. Biz o parayı kolay kazanmıyoruz arkadaş!

VERGİ ÜRETİMİNDE ÇOK YARATICILAR


Biliyorsunuz zaten deprem vergisi diye konulan yüzde 25 vergi hâlâ telefon faturalaramızın içinde yük. Ve o para da depremzede yerine inşaatı, tamiratı bir türlü bitmeyen duble yolların müteahhitlerine akıtılıyor.
Ama bir de bunun üzerine tablet, akıllı telefon, bilgisayar ile TRT borcu ödemeyi içime sindiremiyorum. İnsanlar zaten o paraları zar zor bir araya getiriyor. Şimdi bu farklar ile tüketim güçleri bir alta düşecek ya da her zaman olduğu gibi kayıt dışı cihazlara yönelecek. Tamam bizim devletimiz teknoloji özürlüsü ama iş vergi toplamaya gelince maşallah ne kadar da yaratıcı.
Beceremiyorsanız kapatın diyeceğim ama dönen çarkın büyüklüğü TRT’nin batana kadar yandaş kıyak merkezi olacağını kesinleştiriyor.
Gerçekten bu haksızlığı ve devletin bizim cüzdanımızı kendi cüzdanı gibi görüp canı isteyince elini sokuvermesi kolayca hazmedilecek bir hal değil.

Bağzı kısalar...


- Geçen mayıs ayında kendi kendini kullanan bir Tesla’nın sürücü koltuğunda, otomobilin bir kamyona çarpması sonucu hayatını kaybeden Joshua Brown’ın kaza anında Harry Potter izlediği ortaya çıkmış. Tesla bu olayın üzerini kapatıp suçu sürücüye atmaya çalışsa da henüz dünya trafik şartlarının sürücüsüz otomobile hazır olmadığı ortada.
- Hollanda, nesnelerin interneti için ilk internet altyapısını kuran ülke olmuş. Biz bu ülkenin Güney Kore olmasını beklerken Hollanda elini çabuk tuttu. Bizde ise iş karışık. Ben zaten dinlenilen, izlenen internetime bir de buzdolabını bağlayıp daha çok göz sokmak istemem evime.
- Yeni Galaxy Note lansmanı gelecek ay içinde yapılacağa benziyor. Bu cihaz hakkındaki dedikodu ve sızmaları okumak en büyük keyfim. Bu sızıntılardan en heyecan verici olanı iris tanıma sistemi. Samsung’un çok önce aldığı bu patentin artık yeni Note’da hayata geçeceği konuşuluyor.
- Danimarkalı tasarımcı Daan Roosegaarde dünyanın en büyük açık hava hava temizleme cihazını tasarlamış. 7 metre yüksekliğinde ve bir elektrikli çaydanlık kadar elektrik harcayan cihaz saatte 30.000 kübik metre havayı temizleyebiliyormuş. Üstelik cihaz topladığı partikülleri elmas benzeri mücevherlere dönüştürüyormuş. Hayat yavaştan bilimkurgu filmlerine benzemeye başladı!