Belli ki Türk izleyicisi için Pandora’nın kutusu açıldı.
Önceki akşam Star Tv’de Okan Bayülgen, ülkemizin televizyon tarihinde yaşanan en tuhaf protestolardan birini tecrübe etmek durumunda kaldı.
AKP’yi protesto etmek istediğini söyleyen bir kadın izleyici canlı yayında üzerindeki kazağı çıkardı.
İzleyicinin, ‘Femen’ yani soyunarak protesto yapan ve dünyanın birçok ülkesinde görünen gruba üye olup olmadığı anlaşılamadı.
Ama dedim ya, canlı yayında protesto yapabileceğini keşfeden Türk genci belli ki artık rahat durmayacak.
Bu durum aynı zamanda canlı yayınlanan, seyircili eğlence programlarının sonu anlamına da geliyor.
Açıkçası Okan Bayülgen’in televizyon programını bu sezon hiç izlemedim. Okan gibi bir zekanın aynı şeyi yapıp durmasını seyretmek hiç heyecan verici gelmiyor.
Olay sonrası internetten izledim olan biteni.
Okan, çok büyütülebilecek ve hem kendisinin hem de kanalın başına ciddi anlamda dert olabilecek bir olayı soğukkanlılıkla savuşturmayı başardı.
Sosyal medyadaki genel kanı, Okan’ın tecrübesi sayesinde bu gollük pozisyonu kurtardığı yönünde ama ben öyle düşünmüyorum.
Okan Bayülgen’i zekası ve kültürel birikimi kurtardı.
Olay sırasında soğukkanlılığını yitirmemesi, sonrasında yaptığı (hafif bezdirici) konuşmada da olayı körükleyecek hareketlerden kaçınıp, hem izleyicinin hem de protestocunun gazını almayı başardı.
Gerçi protestocu da dünyanın en acemi protestocularından biriydi sanırım.
Neticede yine tatsız bir an yaşadık televizyon ekranlarında. Toplumdaki tehlikeli kutuplaşmanın geldiği boyut gerçekten de endişe verici.
Okan iyi toparladı filan diyorum ama RTÜK kanalın da Okan’ın da canını yakacaktır.
Beyaz’ın terör örgütü propagandası gibi absürd bir suçlamayla karşı karşıya kaldığı ülkede her şey olur.



Bu kadarcık muhalefet bile çok mu geldi?

Kanal D’nin yıllardır bir ekran klasiğiydi ‘Koca Kafalar’.
Yayınlandığı saat itibariyle, yani ana haberin hemen öncesinde olması ona hem büyük bir izleyici kitlesi kazandırdı hem de uzun yıllar yayınlanması dolayısıyla kanalın yüzü oldu.



Çok beğendiğim bir mizah anlayışı yoktu. Ama reytinglerine baktığımızda büyük kalabalıkların izlediği ve beğendiği bir işti.
Belli ki o kadarcık muhalefet bile fazla geldi birilerine. Ve ‘Koca Kafalar’ın yayın hayatına sekiz başarılı yılın ardından sessiz sedasız son verildi.
Bu kadarcık muhalefete bile tahammül edemeyen, toplumun deşarj olmasının önünü her mecrada kesenler nasıl özgür bir anayasaya (!) imza atacak çok ama çok merak ediyorum!