Geçen hafta kazanılan Kasımpaşa maçından sonra da “Bu sonuç kimseyi yanıltmasın” demiştik. Gaziantepspor maçına bakıyorsun, ite kaka kazanılan üç puan. Fenerbahçe maçı son anda çevirebildi. 90 dakika bakınca kopuk bir havadaydı sarı-lacivertliler.

İlk yarının başında geniş alanlar buldular ve kontra pozisyonlarla rakip kaleye indiler. Fenerbahçe duran toplardan bulduğu gollerle maçı kazandı. Bakıyorsun Volkan Şen iyi gözüküyor ancak o da final paslarında ve son vuruşlarında inanılmaz hatalar ve panik yapıyor. Sadece Volkan’la da olacak gibi değil. Bütünlük yok, oyuncular birbirinden kopuk. Seyirci desteği desen tribünler boş. Belli ki taraftar yönetime tepkili. Hep söylüyoruz, dolu tribünler her zaman büyük avantajdır Kadıköy’de. Fenerbahçe taraftarları devre arasına kadar çok korkulu rüyalar görecekler. Görüntü o yönde.

AYDINUS HATA YAPMADI

Volkan Şen dışında işini iyi yapan bir diğer isim Lens’ti. Kasımpaşa karşısında iki asist yapan Hollandalı futbolcu, bu maçta da Fenerbahçe’yi kurtaran isim oldu. Lens dikine oynamayı seven, çabuk, güçlü bir oyuncu. Etkili ortaları da ona çok önemli bir artı kazandırıyor. Fenerbahçe’nin en büyük kazancı o.

Pereira’yı çok eleştiriyorlar ancak onun oyun sistemi ile oynuyor Dick Advocaat. Onun gibi Mehmet-Josef-Ozan oynayacaksa Portekizli ile yollar neden ayrıldı? Fenerbahçe’de sıkıntı belli. Transfer edilen oyuncuların birçoğu verimli değil. Bu eksiklikler giderilmeden, başta da söylediğimiz gibi her maç korkulu rüya görmeye devam eder.

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus maçın sonucuna etki eden bir hata yapmadı. Daha önceki maçlarına göre kendisini formda gördüm. Tek hatası dirsekle rakibe yapılan hareketlerde standardı tutturamamasıydı. Bu pozisyonlarda kart tercihlerinde hatalıydı.