Ey Türkiye’yi yönetenler;
Siz, yıllardır terörle mücadele edilen bu ülkede, kolu bacağı kopmuş, bedeninin her yanı bomba parçalarıyla dolmuş ağır yaralı bir askere sağlık hizmeti sunmanın, hele hele GATA’da (Gülhane Askeri Tıp Akademisi) hemşire olmanın ne anlama geldiğini bilir misiniz?..
Son bir umutla GATA’ya yetiştirilen 20 yaşındaki ağır yaralı bir Mehmetçik’in veya gencecik bir subayın son nefeslerini o hemşirelerin kucaklarında verdiklerinden haberdar mısınız?..
Bir şehidin göz kapaklarını titreyen ellerle indirmenin, bir insanın ruhunda ne gibi depremler yaratacağını, rüyalarına girecek kadar acı izler bırakacağını, acaba hiç düşündünüz mü?..

* * *

Yatağa zor sığan heybetli askerin biraz sonra öleceğini bilmenin kahredici ruh haline rağmen, gözlerinin içine gülümseyerek bakıp “İyileşeceksin arslanım” demenin... Ya da bir daha hiç yürüyemeyeceğini bilmenize rağmen, gözyaşlarınızı içinize akıtıp “Yürüyeceksin yiğidim, yeter ki dayan” diyerek moral vermenin... Silah arkadaşının durumunu sorduğunda, öldüğünü bilmenize rağmen “Yaşıyor, o da seni soruyor” deyip, yaşama tutunmasını sağlayabilmenin...
Maaşla, parayla pulla izah edilemeyecek yüce görevler olduğu hiç aklınızdan geçti mi?..

* * *

Göğsünü vatana siper eden kahraman bir subayın eşi aynı hastanenin doğum kliniğinde ilk çocuklarını dünyaya getirirken, kendisinin acil servisteki insanüstü çabalara rağmen fani dünyaya veda ederek şehit olduğunu...
Duydunuz mu?..

* * *

Ağır yaralı bir Mehmetçik’e gereken kan grubuyla dolu torbalar tükendiğinde, saatlerdir çırpınmaktan bitap düşmüş olmanıza rağmen “Benim kanım son damlasına kadar ona helal olsun” diyerek, kolunuzu uzatmanın...
Bunun ardındaki vatan ve insan sevgisinin eşsiz boyutlarını hiç hayal ettiniz mi?..

* * *

Siz günlerce uykusuz kaldıktan sonra nihayet derin bir uykuya daldığınızda acil çağrıyla yatağınızdan fırlayıp, yolda giyinerek can kurtarmaya koştunuz mu?..

* * *

Ey Türkiye’yi yönetenler!
Onca özveriye, onca alkışlanacak çabaya, onca hayat kurtarmaya karşın bu hemşirelere şimdi ne yapılıyor, biliyor musunuz?
FETÖ’cü alçakların başarısız darbe girişiminden bu yana hakaretler ediliyor, yaftalanıyor ve yargısız infazlara uğruyorlar!..
GATA’yı devralacak Sağlık Bakanlığı personelinin sert bakışları karşısında kendilerini aşağılanmış, yapayalnız ve suçluymuş gibi hissediyorlar.

* * *

“Biz hain olmadığımız gibi, hainlerin kurşunlarına, bombalarına hedef olmuş Mustafa Kemal’in askerlerini kurtarmaya hayatlarını adamış askeri hemşireleriz” diyorlar.
Tüm mesleki madalyaları çoktan hak eden elleri öpülesi bu insanlar, vahim yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyorlar.