Sevgili okuyucularım, perşembe akşamı ‘Vatanım Sensin’ Kanal D ekranında başladı. Başrollerinde ülkemizin sevilen evli ünlü çifti Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in oynadığı dizi özellikle beklenen reytinge ulaşamayıp, tüm kişilerde Star TV’de yayınlanan ‘Yüksek Sosyete’yi geçemeyip ikinci sırada kaldı. AB gurubunda ise az farkla birinci oldu. ‘Yüksek Sosyete’ böylelikle yaz sezonundaki başarısını kış sezonunda da sürdürmüş oldu. Birkaç yıl evvel yine Star TV ekranında yazın başlayan ‘Kiralık Aşk’ dizisi aynı süper performansını yıllardır kesintisiz devam ettiriyor ve cuma akşamları (AB) kategorisinde birinci, tüm kişilerde ise az bir farkla ikinci oluyor. Salı günü ise Cansu Dere’nin başrolünde oynadığı ‘Anne’ dizisi müthiş bir reytingle başladı ve ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın hemen arkasından 3 kategoride birden, zirvenin en önemli takipçisi olup 2.’liğe yerleşti.

* * *

Bu akşam ise Star TV’de birkaç hafta evvel başlayan, ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ dizisi var. Başarılı dizi geçen hafta kıl payı birinciliği kaçırdı. Yani anlayacağınız Star TV sezona müthiş başladı. Dizileri her gün ya birinci ya ikinci. Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuğba Büyüküstün’ün oynayacağı ‘Cesur ve Güzel’in de önümüzdeki 2’nci hafta Star TV’de başlayacağını düşünürsek, başarıyı net görebiliriz.
Bu başarılı tablodan dolayı biz de Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner’i kutluyoruz. Rotamızı bu yıl haber bültenleri arasında biraz geriye düşen Fatih Portakal’a çeviriyoruz. Diyeceksinizki neden haberin birincisi Portakal değil. Çünkü bu yıl önündeki yayın Zuhal Topal Star TV’ye geçti. Peki soracaksınız ki ne var bunda! Hemen size izah edeyim. 45 dakikalık yayınlar için öndeki program veya yayınlar çok önemlidir. Eğer öndeki yayın çok kötü bir izlenme payıyla bırakıyorsa o kısa yayının yapabileceği çok fazla bir şey yoktur. Fatih Portakal bu yıl 1 (shr) yani izlenme payından alıp, yükselterek 17’ye kadar gitmesine rağmen ortalaması hak etmediği bir sıralamaya kendisini yerleştiriyor. Bakalım Fox TV yönetimi ‘Ana Haber’ önüne nasıl bir çare bulacak?

* * *

Değerli okuyucularım dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tüm yurtta coşku içerisinde kutladık. Kuşkusuz 93’üncü yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız bizler için bu yıl çok anlamlı ve önemliydi. 15 Temmuz’da demokrasimize FETÖ tarafından kanlı bir darbe girişiminde bulunuldu. Aziz millettimiz tek yürek olup, alçak saldıryı püskürttü ve toplumuna bomba atıp kurşun sıkan hainlere dersini verdi. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman olduğu gibi saygı ve sevgi ile anıyoruz.