Sevgili okuyucularım, yazıma ATV’de perşembe akşamları yayınlanan ‘Yeter’ dizisiyle başlamak istiyorum. Dizi bu hafta büyük bir performans göstererek zorlu rakiplerini geride bıraktı ve AB kategorisinde zirveye çıktı. Yine ATV’den devam edelim. Müge Anlı inanılmaz yüksek reytinglere imza atıyor. Perşembe günkü yayını tüm kişilerde 5’inci oldu. Sabah saatlerinde yayına giren bir programın tüm yayınlar sıralamasında ilk 5’e girmesini ‘rekorların rekoru’ diye tanımlayabiliriz. Müge Anlı uzun yıllardır bunu yapıyor ve inanılmazı başarıyor. Bu kadar yüksek oranla yıllardır izlenilen başka bir program, televizyon tarihinde yok. Müge Anlı’ya maaşallah deyip rotamızı Star TV’ye çeviriyoruz.

* * *

Mart ayı kanalların reyting ortalamasında Star TV, ABC1-20 plus’da yani reklamcıların en çok baz aldıkları listede 9.71 ile zirvenin takipçisi oldu. Aynı kategoride birinciliği ‘Survivor’ aldı. Mart ayında maç yayınları yapan ATV ve TRT 1’de 9.99 ve 9.98 gibi oranlar aldılar. Bu da kanallar arasında çok büyük bir rekabetin var olduğunu anlatıyor. Maçların kanallara getirdiği yüksek maliyetleri düşünecek olursak bu platformda en avantajlı kanalların TV8 ve Star TV olduklarını görebiliriz. Çünkü Prime Time’daki reyting savaşının, kanalların yayın maliyetlerine göre dengede olması gerekir. Yine reklamcıların çok önem verdikleri Female +20 listesinde Star TV, kadın izleyicilere yaptığı dizilerle ön plana çıkıyor. TRT 1 ve ATV ise ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ile ‘Diriliş Ertuğrul’ gibi dizilerle erkek izleyiciyi ekrana çekiyor. Üstüne üstlük maç yayınlarının da bu kanallarda olduğunu düşünürsek her iki kanalın Prime Time’ında tam bir erkek izleyici ağırlığı göreceğiz.

* * *

Pazar akşamları Tolga Çevik’in programı ‘Müdür Ne’aptın?’, Survivor’a rağmen iyi gidiyor diyebiliriz. Çünkü hedef kitle seyircisi her iki yayının da aynı. 12-19 yaş grubunun ağırlıkla izlediği ‘Survivor’ ve yine aynı kategorideki Tolga Çevik’in programı, tüm bu etkenlere rağmen pazar Prime time’ında iyi reytingler buluyor. Star TV’de pazartesi akşamları Erkan Petekkaya ile ‘Paramparça’, çarşamba akşamları Burak Özçivit ile ‘Kara Sevda’, cuma akşamları da Barış Arduç’la ‘Kiralık Aşk’ dizileri, izleyicilerini adeta ekrana bağlayarak zirve yarışlarını sürdürüyorlar. Fox TV’nin ‘Çifte Saadet’ dizisi cumartesi akşamları yayınlanıyordu. Dizi yeterli reytingi alamayınca Fox TV yöneticileri tarafından yayından kaldırma kararı alındı ve böylece bir dizi daha yolun başındayken sona ermiş oldu. Sevgi ile kalın...