Güneşin bazen tehlikeli olabileceği bu günlerde ebeveynlerin çok dikkatli olması gerekiyor. Jenifer Abma başına gelenlerden sonra tüm ebeveynleri uyarıyor.

14 Temuz tarihinde Jennifer başına gelen olayı Facebook’ta paylaştı. Genç anne, talihsiz olay karşısında şok yaşadı. Şimdi ise tüm ebeveynleri bu konuda uyarıyor.

Sıcak bir yaz akşamıydı. Jennifer, odasına uyuyan Anastasia ismindeki kızını kontrol etmeye gitti.

Jennifer kızının derin derin uyuduğunu farketti. Ancak bir yandan da kızı ateşler içindeydi. Bütün gün güneşin altında olmamasına rağmen Anastasia’yı güneş çarpmıştı. Neyse ki Jennifer sayesinde Anastasia iyileşti. Ancak anne şimdi bütün ebeveynleri konu hakkında uyarıyor.

facebook

“Bu gece hayatımın en korkulu gecesiydi. Kızımı güneş çarpmış. Kızınızı uyandıramamaktan daha kötü bir duygu yok.

Aslında yine bu çocuğunuzu güneş çarpması için saatlerce güneşin altında beklemesi gerekmediğini bir kanıtı. Kızımı uyandırmak 20 dakikamızı aldı. Daha sonra ambulans geldi.Her şeyin hızla gelişebileceğinin bir kanıtı bu.

Anastasia uyumaya gitmişti. Odasının ne kadar sıcak olduğunun farkında değildim. Uyandırmaya gittiğimde kızımın ateşler içinde yattığını ve aşırı terlemiş olduğunu farkettim. Uzun süre boyunca uyandırmaya çalıştık. Ambulans hızla evimize eldi.

Kızımın başına gelenler benim hatam değil. Ancak bu gibi durumlarda kendinizi suçlamadan edemiyorsunuz. Umarım anlatmakta olduklarımı bütün ebeveynler dinler ve ne onların ne de çocuklarının başına böyle bir şey gelir. Eğer odasına gidip kızıma bakmasaydım neler olabileceğini hayal bile edemiyorum.”