Fransa'da dün Cumhurbaşkanı Macron’un seçim ittifakı yaptığı merkez sağ MoDem partisinin Genel Başkanı ve Adalet Bakanı François Bayrou, Savunma Bakanı Sylvie Goulard, Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Marielle de Sarnez ve Emmanuel Macron’un sağ kolu Bölgelerarası Uyum Bakanı Richard Ferrand haklarında ön soruşturma başlatılması nedeniyle 4 bakan birden görevlerinden çekildiler.

Hükümetten 4 bakanın seçimlerin ardından kurulacak yeni hükümette yer almayacağını açıklamasının ardından kabine revizyonu geldi. Yeni hükümette kadın bakan sayısı erkekleri geçti. Kabinede yer alan bakanların 15’i kadın, 14’ü erkek. Başbakan Edouard Philippe'le birlikte kabinede kadın erkek eşitliği 15-15 sağlanıyor.

ERDOĞAN'I ŞAŞIRTAN İSİM GİTTİ, BAŞKA BİR KADIN GELDİ


İstifa eden Savunma Bakanı Sylvie Goulard, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Brüksel'deki NATO zirvesinde yaşanan diyalog nedeniyle kısa sürede Türkiye'nin tanıdığı bir isim haline gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel’deyken Fransa Cumhurbaşkanı Macron’la görüşme öncesi Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Savunma Bakanı Sylvie Goulard ile tanışmıştı. Erdoğan, Goulard ile tanıştığında Macron’a, “Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan” demişti.

Savunma Bakanlığı görevine daha önce de Fransa Demiryolları (SNCF) ve Airbus gibi önemli ulaştırma kurumlarını yöneten Florence Parly getirildi.

parly