Siyaset ve iş dünyasında serbest seks hayatı yaşayan tek kişinin kendisi olmadığını ve yaptığı hiç bir şeyin yasalara aykırı olmadığını savunan IMF'nin eski patronu geçtiğimiz haftasonu Marrakech'de gizlice evlendi.

Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminin en iddialı adaylarından biri gözüyle bakılan Dominique Strauss-Kahn'ın (DSK), Mayıs 2011'de ABD'nin New York kentindeki Sofitel otelinde çalışan kat temizlikçisi  Nafissatou Diallo 'yu cinsel taciz teşebbüsünde bulunması sonrasında patlak veren skandal sonrasında New York'da tutuklanmış . 18 Mayıs'da da görevinden istifa etmişti.

Dominique Strauss-Kahn ve Myriam L'Aouffirile ilk olarak Cannes Film Festivali'nde tanışmıştı.

Myriam  'ile evlenen Strauss-Kahn'ın bu 4. evliliği oldu.

Myriam L'Aouffirile 1968 yılında Rabat'da doğdu. Eğitimini önce Fransız Lisesi'nde ardından da  Fransa'nın Montpellier şehrinde ki Paul Valéry Üniversitesi'nde , yüksek lisansını da Paris VIII Üniversitesinde tamamladı. 6 yıldır France Télévisions'da çalışan L'Aouffirile DSK ile 2013 yılından beri aşk yaşıyor.

2011'de New York'da yaşadığı skandal sonrası adından çokça bahsedilen Dominique Strauss-Kahn filmlere bile konu olmuştu.

Otel odasındaki banyodan çıplak halde çıkan IMF başkanı;  Welcome to New York filmiyle gişeleri zorlamış ardından verdiği röportajda da  çeşitli defalar toplu seks seanslarına katıldığını ve hatta bilerek seks işçilerine para vermediğini de itiraf etmişti.