Terör bir kez daha Avrupa'yı vurdu. İspanya'nın Barcelona şehrine bir minibüs kaldırımda yürüyen yayaları ezdi. 14 kişinin öldüğü saldırıda 47'si ağır toplam 130 kişi de yaralandı.  IŞİD'in üstlendiği olayda 18 yaşındaki Musa Ukabir'in ağabeyi Driss Ukabir, saldırının ardından gözaltına alınmıştı. Fakat İspanya polisi, Barcelona’da düzenlenen terör saldırısının baş şüphelisinin Musa Ukabir olduğunu açıkladı.

Ripoll valisi Jordi Munell, Katalonya TV3 kanalına yaptığı açıklamada, Driss Ukabir'in kimliğinin kayıp olduğunu bildirmek için polis merkezine giderken gözaltına alındığını söyledi.

28 yaşındaki Fas uyruklu Ukabir, kardeşinin kimlik kartını çaldığını düşündüğünü söylerken, söz konusu kimliğin olay yerinde bulunduğu aktarıldı.

Polis, Driss Ukabir ile çok benzeyen Musa Ukabir'in, ağabeyinin kimlik kartıyla minibüsü kiraladığı ihtimali üzerinde duruyor.

Öte yandan Musa'nın Barcelona'da, Driss'in ise Ripoll'de ikamet ettiği belirtildi.

Driss Ukabir'in Facebook hesabında silahlı fotoğraf

Barselona'daki en az 14 kişinin ölümüne neden olan dünkü saldırının ardından gözaltına alınan Driss Ukabir'in hesabında, silahlı fotoğraf ve "ölüm" mesajları dikkat çekti.

Yetkililerin dikkatini çekmeyen bu paylaşımlar ülkede tartışmalara yol açtı.

Facebook'taki "Driss Oukabir Soprano" adıyla açılmış hesapta, Ukabir'in gözaltına alınmasından saatler sonra, (TSİ 04:00 dolayında) Muerte Muerte Muerte Por qué tienen miedo a la muerte (Ölüm... Ölüm... Ölüm... Ölümden neden korkuyorlar?) sözleri paylaşıldı.

Facebook hesabında ayrıca, 30 Mayıs'ta yapılan bir paylaşımda otomatik silahla çekilmiş bir fotoğraf ve Arapça “Eğer Arap işgalciye saygı duymazsan...” yazısı dikkat çekti.

Ukabir'in Facebook hesabında, memleketi "Fas, Nador" olarak belirtiliyor ve "Muhammed Premier Oujda Üniversitesi"nde okuduğu belirtiliyor

AVRUPA'DA TERÖR YÖNTEM DEĞİŞTİRDİ

Barcelona Las Rablas caddesinde bir minibüs yayaların arasına daldı. 14 kişinin hayatını kaybetti. Vahşi saldıryı IŞİD üstlendi.

Temmuz 2016'daysa Fransa'nın Nice şehrinde kamyonun kalabalığın üzerine sürülmesiyle düzenlenen saldırıda 86 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı da terör örgütü IŞİD üstlendi.

Aralık 2016'daysa Almanya'nın başkenti Berlin'de bir noel pazarı saldırının hedefi oldu. Bir IŞİD militanı kaçırdığı bir tırı Noel pazarındaki kalabalığın üzerine sürdü, 12 kişi öldü. Tunuslu saldırgan birkaç gün sonra Milano‘da polis tarafından vurularak öldürüldü.

Londra mart ayında yine terör alarmındaydı. 22 Mart'ta Halid Mesud isimli saldırgan parlamento binası önünde aracını kalabalığın üzerine sürdü. Ardından bir polisi bıçakladı. Saldırıda 6 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

Nisan ayında Bu kez İsveç'in başkenti Stockholm terörle sarsıldı. Bir saldırganın kullandığı kamyonet önce kalabalığın daha sonra bir alışveriş merkezinin üzerine sürüldü. Saldırıda 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. 39 yaşındaki Özbek şüpheli aynı gün tutuklandı.

Mayıs ayındaysa Manchester şehrinde Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin konseri sonrası Salman Abedi adlı terörist kendini havaya uçurdu. 23 kişi hayatını kaybetti.