Bu hayatta en çok korktuğumuz şey şüphesiz canımızla ve sevdiklerimizin canıyla sınanmak. Zira hepimiz bir hastalığın ne kadar zor, ne kadar yıldırıcı ve yok edici olduğunun gerçeğinin farkındayız.

Bilindiği gibi kanser günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini koruyor. Hatta ve hatta, sebebi bilinen ölümler sıralamasında da ilk sırayı ağır kayıplara neden olman kanser alıyor.

Kendinizin ya da çok sevdiğiniz birinin kanser olduğunu düşünün! Onca tedaviler, yıkımlar kalkışlar, büyük mücadeleler, ölümler...

Kimsenin yaşamasını istemediğimiz bu hastalıkta erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu hepimiz az çok biliriz. Bunun için; etrafımızdaki insanları bilinçlendirmeli kadının her halinin güzel olduğunu unutmamalıyız!

KANSERLE SAVAŞTA FARKINDALIĞI CANLI TUTMALIYIZ

Meme Kanseri tüm dünyada kadınlarda en sık görülen kanser olup, yılda yaklaşık 15.000 kadını etkilemektedir.

2004 yılından beri kadınların meme kanserinin erken teşhisinin önemini ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla Ekim ayı tüm dünyada  meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Dünya genelinde meme kanserine yönelik eğitimler ve bilinçlendirme kampanyaları sürdürülmektedir.

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Amy Gelb, çıplak kadının güzelliğini fotoğraflandırmak üzere yola çıktığında bir şey fark etti...

Kadının güzelliği göğüslerinde değil kalbindeydi

Dünya genelinde yılda yaklaşık 15.000 kadın Meme Kanseri'ne yakalanıyor, göğüsü alınıyor ama kalbinden ve güzelliğinden ödün vermiyordu.

Gelb'e göre güzel olan kadındı. Ve Gelp; yıkımlar, kalkışlar, mücadeleler veren, göğüsü alınan kadının güzelliğini bütün dünyaya göstermek istedi.

Ve 4 yıl boyunca; Meme kanserine savaşta farkındalığı canlı tutmak için, 19 ila 90 yaşları arasında meme kanserine yakalanmış yüzlerce kadının fotoğrafını çekti.

Gelb, ben de o kadınlardan birisiyim dedi ve eserlerini Miami Beach'de ki Sagamore'de görücüye çıkarttı.