Almanya'da süren siyasi krizde yeni aşamaya geçildi. SPD Genel Sekreteri Hubertus Heil, uzun süren tartışmaların ardından gazetecilere yaptığı açıklamada koalisyon görüşmelerine açık olduklarını duyurdu. Heil, "SPD görüşmelere hayır demeyecek" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Merkel'e bir şok daha: Partisi istifa istiyor" desc="Türkiye karşıtlığını seçim malzemesi yaparak oy toplamaya çalışan Almanya Başbakanı Merkel'in hükümeti kuramaması sonrasında gerilim artıyor. Yaşanan siyasi kriz sonrasında Merkel'in Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin gençlik örgütlenmesi Junge Union istifa çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/merkel.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/merkele-bir-sok-daha-partisi-istifa-istiyor-2101627/"]
MERKEL ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Almanya Başbakanı Angela Merkel erken seçim çağrısında bulunmuştu. Her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ve CDU lideri olarak yeniden seçimlere girmeyi arzuladığını vurgulayan Merkel, ''Azınlık hükümeti kurulacağına yeniden seçime gitmeyi tercih ederim'' demişti.

[old_news_related_template title="Merkel döneminin sonu mu?" desc="Almanya'da Merkel'in Hristiyan Demokratları ile Yeşiller sığınmacı uzlaşmasına yaklaşmışken Hür Demokratların çekilmesiyle koalisyon görüşmeleri çöktü. Almanya yakın tarihinde ilk kez azınlık hükümetine gidebilir ya da erken seçim Merkel döneminin sonunu getirebilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/basliksiz-1-143.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/merkel-doneminin-sonu-mu-2097846/"]
STEİNMEİER'DEN KOALİSYON MESAJI

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ise yaptığı açıklamada "Hükümetin kuruluşunu mümkün kılmak için herkesin müzakereye açık olmasını bekliyorum'' şeklindeki sözleri, 24 Eylül’de aldığı seçim yenilgisi sonrasında ''Merkel’le koalisyona yokuz'' diyen sosyal demokrat SPD’ye yönelik bir uyarı olarak yorumlanmıştı.