Alman hükümeti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Washington'da protestoculara müdahale eden korumalarının Almanya'nın Hamburg kentinde 7-8 Temmuz tarihlerinde yapılacak G20 zirvesine gelmesini istemiyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, Berlin‘de yaptığı açıklamada "Alman hükümeti bu korumaların Türkiye Cumhurbaşkanı'na Hamburg'ta eşlik etmeyeceğine çok emin” dedi.

Welt am Sonntag gazetesi Alman Dışişleri Bakanlığı'nın ABD makamları tarafından haklarında yakalama kararı olan bu kişilerin Almanya'ya gelmemesi gerektiğini Türk tarafına net bir şekilde ilettiğini bildirdiğini yazmıştı.

Hamburg Emniyet Teşkilatı Sözcüsü Ulf Wundrack de "Washington'daki gibi Türk Cumhurbaşkanı'nın korumalarının göstericilere müdahale etmesi gibi sahneler Hamburg'da yaşanmayacak. Böyle bir şey olması halinde polis devreye girecek" demişti.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ABD'de kavgaya karıştı" desc="Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirirken, Washington'daki Türk Büyükelçiliği Konutu önünde arbede çıktı. Erdoğan'ı protesto eden grupla Erdoğan destekçileri birbirine girerken, olayda dokuz kişi yaralandı. Kavgaya Erdoğan'ın korumalarının da karıştığı öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/erdogan-16.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-cumhurbaskani-erdoganin-korumalari-abdde-kavgaya-karisti-1853762/"]

WASHINGTON'DA NE OLMUŞTU


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayında ABD Başkanı Donald Trump'la ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Washington'daki Türk Büyükelçiliği Konutu önünde arbede çıkmıştı.

Erdoğan destekçileri ile aralarında PKK sempatizanlarının da bulunduğu göstericiler arasında yaşanan kavgada, ikisi ağır 11 kişi yaralanmıştı.

Bu olay Ankara-Washington hattında gerilime yol açmış, ABD Kongresi korumaların karıştığı kavgayı kınamıştı. Türk Dışişleri de bu karara çok sert tepki göstermişti.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının yargılanmasını istediler" desc="Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Washington gezisi sırasında Türk Büyükelçisi'nin ikametgahı önünde yaşanan arbede, ABD Kongresi'nde 'karar tasarısı' oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/gosteri-polis.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/asd-1869118/"]

KORUMALARA SİLAH İZNİ


Öte yandan, Alman basınında yer alan haberlere göre Federal İdari İşler Dairesi (BVA) G20 Zirvesi'ne katılacak yabancı delegasyonların güvenlik personeline silah taşıma izni verebilecek.

Daire'ye şimdiye kadar ABD, İngiltere, Meksika, Güney Afrika, Vietnam ve Hollanda'nın bu yönde resmi başvuruda bulunduğu bildirildi.

Daire'nin şu ana dek kendisine yapılan başvurulardan hiçbirini reddetmediği kaydedildi. Delegasyonların güvenlik personelinin sadece Alman hükümetinin izin vermesi halinde silah taşıyabileceği açıklandı.

[old_news_related_template title="ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının karıştığı kavgayı resmen kınadı" desc="ABD Kongresi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 16 Mayıs'taki Washington ziyareti sırasında çıkan ve Cumhurbaşkanlığı korumalarının da karıştığı kavgayı kınadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/2017-06-06t193100z_152572967_rc166b7c24a0_rtrmadp_3_usa-trump-republicans-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abd-cumhurbaskani-erdoganin-korumalarinin-karistigi-kavgayi-resmen-kinadi-1884145/"]