Başkan Donald Trump’la Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker arasında ipler yine gerildi. Geçmişte de sık sık atışan ikili bugün Trump'ın Kongre'de Cumhuriyetçi senatörlerle planlanan öğle yemeğinin öncesinde adeta birbirlerine girdi.

Kongre ülkedeki vergi yasalarının yeniden düzenlenmesine çalışmalarına odaklanırken, Trump ve Corker arasında kamuoyu önünde cereyan eden bu kavga kapalı oturumun gerilimli atmosferini daha da artırdı ve medyanın ilgisini buraya çekti.

Senatör Corker, Trump için “düpedüz yalancı” dedi ve Trump’ın ülkenin itibarını düşürdüğünü savundu. Başkan Trump ise yanıt vererek iki dönemdir görevde olan senatörün “en düşük makama bile seçilemeyeceğini” söyledi. Cumhuriyetçi Parti içerisinde Trump’ı en fazla eleştiren isimlerden olan Corker, “Kreş personeline haber verin” yazılı “hashtag’le tweetler paylaştı.

Tennessee Senatörü Corker, NBC televizyonunda yayınlanan “Today” programında yaptığı açıklamada, vergiler konusunda izlenecek yolu Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu Kongre’nin çizmesi gerektiğini söyledi. Corker, Trump’ın bu süreçten çekilmesinin gerekip-gerekmediği sorusuna, “Bence başarı sağlamamızın tek yolu bu” karşılığını verdi.

İşte bu sözlere Trump’tan sert yanıt geldi. Trump Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Başka O’ya (Obama) kötü İran Anlaşmasını önümüze koymada yardımcı olan, Tennessee’de en düşük makama bile seçilemeyecek Bob Corker, şimdi vergi kesintileriyle savaşıyor” diye yazdı.

Corker da buna Twitter üzerinden, “Düpedüz yalancı bir başkan aynı yalanlar. #KreşPersonelineHaberVerin” mesajıyla yanıt verdi. Trump da daha sonra Corker için “hafif siklet” ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... ABD'den şok hamle! Bakanlık heyetine vize vermediler" desc="ABD, Türk Adalet Bakanlığı heyetine vize vermedi... Adalet Bakanlığı heyeti ABD'nin başkanti Washington'da temaslarda bulunacaktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/sur-sondakika-89.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-abdden-sok-hamle-bakanlik-heyetine-vize-vermediler-2062006/"]
Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun başkanı olan Corker daha önce de Beyaz Saray’ı “yaşlı bakım merkezi” olarak adlandırmış ve Trump’ın ülkeyi 3. Dünya Savaşı’na götürüyor olabileceğini öne sürmüştü. Trump da Corker’a, İngilizce “küçük” anlamına gelen “Little” kelimesindeki t harflerini küçümseyici anlam katmak için d’ye çevirerek, “Liddle Bob Corker” lakabını takmıştı.

Corker, yeniden seçilmek için yarışmayan tek Cumhuriyetçi olması itibariyle zihnindekileri rahatça dile getirebiliyor. Cumhuriyetçi senatör CNN’e yaptığı açıklamada da, Trump’ın başkanlığının, “ülkenin itibarının düşürülmesi, sürekli yalan söylemek, isim takmak”la hatırlanacağını belirterek, “Ülkemiz için bu çok üzücü” dedi.

Bu sözler Trump’ı yeni yanıtlar vermeye itti. Trump yine Twitter üzerinden, “Senatör Bob Corker Dış İlişkiler Komisyonu’nun kabiliyetsiz başkanı. Amerika’nın ne kadar zayıf performans gösterdiğine bakın. Tüm dünya kahkahalarla gülerken ve bizden istifade ederken onun hiçbir fikri yok. Küçük Bob Corker gibileri Amerika’yı geriye götürdü. Şimdi ileri gidiyoruz” diye yazdı.