ABD'de hafta sonu yaşanan ırkçı saldırının ardından tansiyon yükselmeye devam ediyor. Charlottesville'de düzenlenen yürüyüşe aşırı sağcı bir kişinin saldırması sonucunda 1 kişi ölmüş ve 19 kişi de yaralanmıştı.

trump2

Yaşananların ardından ABD Başkanı Donald Trump, tatil yaptığı New Jersey'den birlik ve beraberlik mesajı vermiş fakat açıklamasında Neo-Nazi ve ırkçıları eleştirmediği için büyük tepki çekmişti. Öyle ki Trump'ın danışman ekibinde yer alan dünyaca ünlü 3 markanın CEO'su görevlerini bırakma kararı almıştı.

trump

Trump bugün tatilini yarıda bırakarak göreve başladı ve yaptığı açıklamada ırkçıları eleştirmişti. Fakat Trump'ın 2 gün geç gelen bu açıklaması tepkileri dindirmeye yetmedi. Trump karşıtı yüzlerce gösterici New York'taki Trump Tower önünde eylem yaptı.

trump1

Manhattan'daki 5. Cadde'de bulunan Trump Tower önünde gösteri yapan ve Trump karşıtı slogan atan yüzlerce Amerikalı, Trump'ı Hitler'e benzetti.

Göstericilerin kalabalık olması dolayısıyla sabah 09:10 sularında Trump Tower'a gelen ABD Başkanı, binaya arka kapıdan girmek zorunda kaldı.