Trump atama duyurusunu hafta sonunu geçirdiği Florida eyaletindeki Mar-a-Lago malikanesinde yanında McMaster ve görevi vekaleten yürüten Korgeneral Keith Kellogg ile birlikte yaptı.

McMaster’i ‘muazzam bir yeteneğe ve deneyime sahip, ordudaki herkes tarafından saygı gören bir kişi’ olarak tanımlayan Trump, Korgeneral Kellogg’un da Ulusal Güvenlik Konseyi genel sekreteri olarak hizmet vereceğini açıkladı.

[old_news_related_template title="ABD'de şok istifa!" desc="ABD'de sular bir türlü durulmuyor... Amerikan yayın kuruluşu CNN, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istifa ettiğini duyurdu. Türkiye için çok kritik bir göreve getirilen Flynn, ABD'de Başkanlık Seçimleri'nin yapıldığı 8 Kasım günü The Hill sitesine yazdığı bir makalede, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini savunmuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/2017-02-14t043639z_948198161_rc112d88d7e0_rtrmadp_3_usa-trump-flynn.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abdde-sok-istifa-1677657/"]

Trump’ın ulusal güvenlik danışmanlığı görevine ilk seçtiği isim olan Mike Flynn, henüz yeni yönetim resmen göreve başlamadan Rusya’nın Washington Büyükelçisi ile telefon görüşmelerinin yarattığı tartışmaların ardından istifa etmek zorunda kalmıştı.

McMaster'ı tanıyan isimler, kendisini genellikle düşüncelerini açıklayan ve "otoriteyi sorgulayan bir kişi" olarak tanımlıyor.

Time dergisi 2014 yılında McMaster'a dünyanın en etkili 100 kişisi listesinde yer vermiş, hakkında "Geleceğin ordusunun mimarı" ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Ünlü falcıdan liderlerin geleceklerine ilişkin flaş yorum!" desc="ABD'nin çiçeği burnunda Başkanı Donald Trump'ın 8 Kasım seçimlerinden başarıyla çıkacağını tahmin eden birkaç isimden biri olan Hong Kong'lu falcı, liderlerin geleceklerine ilişkin kehanetlerde bulundu. Trump'ın iyi bir başlangıç yapacağını ve 2017 sonunda çuvallamaya başlayacağını tahmin eden Priscilla Lam, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ise güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi. CNN'in haberine göre; Lam'ın kehanette bulunduğu isimler arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/falci.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/unlu-falcidan-liderlerin-geleceklerine-iliskin-flas-yorum-cumhurbaskani-erdogan-1645223/"]