Pentagon'un resmi sitesinde yer alan yazılı açıklamada, ABD'li silah üreticisi Raytheon RTN.N şirketi, aralarında Türkiye'nin de olduğu 10 ülkeye AMRAAM havadan havaya füze satacak.

[old_news_related_template title="Vize krizinde son dakika: Flaş açıklama geldi" desc="8 Ekim'de ABD'nin Türkiye'den yapılan vize başvurularını süresiz olarak askıya almasıyla başlayan kriz sonrasında bugün sıcak bir gelişme yaşandı. TV'lerde yer alan haberlere göre Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nden bugün krizle ilgili bir açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/aciklama-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/vize-krizinde-son-dakika-aciklama-bekleniyor-2150998/"]

Açıklamada sözleşmenin toplam değerinin 634 milyon 204 bin 347 ABD doları olduğu ve füzelerin Türkiye, Japonya, Güney Kore, Fas, Polonya, Endonezya, Romanya, İspanya, Bahreyn ve Katar'a satılacağı bilgisi yer aldı. Satışın 31 Ocak 2010 tarihine kadar sonlandırılacağı da açıklamada yer aldı.

Yine aynı açıklamada, Raytheon RTN.N şirketinin ayrıca Türkiye, Norveç, japonya, Kore, Fas, Avustralya, İngiltere, Polonya, Endonezya, Romanya, İspanya ve Katar'a daha önce satmış olduğu AMRAAM füzelerinin modenizasyonu için 25 milyon 766 bin 768 ABD doları tutarında yeni bir sözleşme de imzaladığı bildirildi. Modernizasyonun 31 Aralık 2020 tarihine kadar tamamlanacağı da açıklamada yer aldı.