CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana'da katılacağı toplu açılış törenine gidenleri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybedenleri Meclis'e taşıdı. Kazada üç öğrencinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin de yaralandığını belirten Sağlar, soru önergesinde, “Çocuklarını okula yollayan aileler, çocukların cansız bedeni ile karşılaşmıştır. Okulda olması gereken öğrenciler, kamu kurumunda çalışıyor olması gereken memurlar vali baskısı ile miting alanına gönderilmiştir. Derste olması gereken öğrenciler, neden miting için yolda can vermiştir? Bu sorumsuzluğun hesabını sizin propagandanızı yapan vali mi siz mi ödeyeceksiniz? Menfaatiniz için vatandaşların kullanılmasından hatta ölmesinden hiç utanç duyuyor musunuz? Öğrencileri mitinge yollayan okul müdürlerine soruşturma açılacak mıdır? Öğrenciler ne için can vermiştir? Meydanların daha dolu görünmesi için mi? Evet propagandası için imamların, muhtarların, belediye imkanlarının kullanılmasını hukuka uygun buluyor musunuz? Kamu görevlilerinin aleni taraf tutmasının anayasal suç olduğunun farkında mısınız? Bu suçun hesabını nasıl vereceksiniz?” sorularını yöneltti.

fikri_saglar_iha

“KAZADAN SONRA KİMSEYE ULAŞAMADIK”


Konuyla ilgili sozcu.com.tr'ye konuşan Sağlar, mitinge götürülen çocukların ailelerinden izin alınmadığını, baskı yoluyla izin alınmış gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, “Ölen çocukların hesabını nasıl verecekler? Kazanın ardından çocukların ölümüyle ilgili ne vali ne kaymakam ne eğitim müdürü kimseye ulaşamadık” dedi.

“ÖLÜM SAYISI GİZLENİYOR”


Türkiye'de doktorlara, öğrencilere baskı yapıldığını, kazalar olduğunu belirten Sağlar, 17 Nisan'da 'hayır' çıkacağını ve tarafsız, bağımsız yargı organlarının bu suçların hesabını soracağını söyledi. Sağlar, şöyle devam etti: “Ne acıdır ki bugünün Türkiye'sinde bir trafik kazası geçiliyor. Kazada suç olduğu için, devletin görevlileri suçlu olduğu için ölüm sayısı gizleniyor. Yurttaşın hiçbir anlamı, değeri olmadığı görülüyor. Evet uğruna insanlar ölüyor. Kimse oralı bile değil. Sorumluları arıyoruz, kimse cevap bile vermiyor. Cenazeler hemen toprağa veriliyor. Biz de konuyu bu nedenle Meclis'e taşıdık. Cumhurbaşkanından Başbakanına tüm sorumluların ellerinde bu çocukların kanı var. Açıkça görüyorum ki kendilerini bu ülkenin yurttaşlarına ait hissetmedikleri içn gözyumuyorlar insanların ölmesine.”