Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınav soruları ve cevaplarını öğrenip aldığı sonucu öğrenmek isteyen öğrenciler son dakika açıklamalarına kilitlendi. AÖF öğrencileri geçtiğimiz günlerde vize sınavlarına girdiler. Öğrenciler vize sonuçlarını büyük bir merakla bekliyor. AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?  AÖF Soru ve cevapları açıklandı mı? gibi sorular Google üzerinden araştırılmaya başladı. Büyük merakla bekleyen öğrenciler bu haberimizi mutlaka okumalı. Açık Öğretim Fakültesinde öğrenim hayatına devam eden bir çok öğrenci örgün eğitim gördüğü bölümlerin yanında kariyerine katkıda bulunması için ikinci bir bölüme Anadolu Üniversitesi'nden devam ediyor. Yoğun temponun araasında AÖF sınavına zaman ayıran öğrenciler sonuçları öğrenerek emeklerinin karşılığını merak ediyor.

AÇIK ÖĞRETİM VİZE SONUÇLARI NE ZAMAN?

AÖF soru ve cevapları henüz yayınlanmadı ancak birkaç gün içinde yayınlanması bekleniyor. AÖF sonuçlarının açıklanması ise bir süre daha sürecek. Her sınavın ardından “Sonuçlar ne zaman açıklanacak?” konusu gündeme gelirken genellikle AÖF sınav sonuçları 15 gün içinde açıklanıyor.AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMA LİNKİ

AÖF SORU VE CEVAPLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

Geçmiş yıllarda çıkmış sınav sorularına ve cevaplarına AnadoluM eKampüs Sisteminden erişim sağlanıyor. https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak dersleriniz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz. 25-26 Kasım'da yapılan AÖF vize sınavlarının soruları ve cevapları ise henüz yayınlanmadı. Soru ve cevapların bir hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor.

SINAV SONUÇ İTİRAZI

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.


AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman?


MAZERET SINAVI

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.

Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

AÖF VİZE SONUÇLARI KONTROL SAYFALARI


AÖF sınav sonuçları “https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim” adresinden ya da “https://ekampus.anadolu.edu.tr/” adresi üzerinden sisteme giriş yaparak sorgulayabilecek.

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ ÖĞRENCİLERİN SINAVLARI

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan öğrenciler, Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse konu ile ilgili dilekçeleriyle her sınav döneminden en az iki ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) Askerî Cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Adalet Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı sınava gireceklerin listesini Anadolu Üniversitesine bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmazlar.

Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.