Uzaya gönderilen ilk uydu olan Sputnik'in fırlatılışının 60. yıldönümü dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türkiye'de İSTEK Belde Okulları Bilim Merkezi’nde hafta boyu gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin ve meraklıların uzaya ilgilerinin arttırılması amaçlandı.

Her yıl 4-10 Ekim tarihlerinde dünya çapında çeşitli etkinlikler ile kutlanan Dünya Uzay Haftası’nın bu yılki teması, ‘Yeni Dünyaların Keşfi’ydi. 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen ‘Gezegenlerin Keşfi’ isimli sunumun yanı sıra Belde Okulları Astronomi Müzesi ve Planetaryumunda halka açık müze gezisi ve planetaryum etkinliği düzenlendi. Uzay haftası etkinlikleri, öğrencilerin isimlerinin uzaya gönderilmesi ile son buldu.

NASA tarafından gönderilen ve 2018 yılının Kasım ayında Mars'a ulaşması planlanan InSight isimli uzay aracı bilimsel aygıtlarının yanı sıra, Dünya'daki katılımcıların adlarının kaydedildiği bir bellek taşıyor. Bu belleğe kaydedilen isimlerin, binlerce yıl Mars yüzeyinde kalması planlanıyor. İSTEK Belde Bilim Merkezi tarafından katılımcıların isimleri NASA'ya bildirilerek Insight üzerindeki çipe yüklendi ve katılımcılara isim sertifikaları verildi.