KYK bursu ve kredisi için başvurularını tamamlayan öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. KYK burs sonuçlarının en kısa sürede açıklanması bekleniyor ancak beklenen sonuçlar için resmi bir açıklama bulunmuyor. Geçen yıl ki sonuçlar başvurular bittikten 5 gün sonra açıklanmıştı. Ancak bu yıl geçen süre 5 günden fazla olmasına rağmen herhangi bir açıklama gelmedi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak ve taahhütname onayı nasıl yapılacak?

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvuru sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yılki KYK burs başvuları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülüyor.

kyk

KYK BURSLARI İÇİN TAAHHÜTNAME ONAYI DETAYI

Sonuçlar açıklandıktan sonra, burs veya kredi kazanan üniversite öğrencileri, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını onaylaması gerekiyor. Burs kazanıldığı taktirde, üniversite öğrencisi taahhütnameyi onaylamazsa burstan yararlanamıyor.

İŞTE KYK BURS ÜCRETLERİ

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016’da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL’ye çıkmıştı. 2017’de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL’den 450 TL’ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.