Günlerdin ÖSYM'den LYS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrencilere müjde! ÖSYM üniversite yerleştirme sonuçlarını sayfasından açıkladı. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden 2017 LYS tercih sonuçlarını öğrenebilecek. Hayatlarının geri kalanını şekillendirek olan seçimler yapan öğrenciler merakla beklediği üniversitelere kavuşuyor. Hayalindeki üniversitede eğitim almak isteyen adaylar yerleştirme sonuçlarınızı ÖSYM sonuç sayfasına giriş yaparak öğrenebiliriniz. Aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak ÖSYM'nin biraz öznce açıkladığuı LYS tercih sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

LYS TERCİH SONUÇLARI (ÖSYM SONUÇ SAYFASI)

ÖSYM'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan duyuruda üniversite yerleştirme sonuçlarının 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM’nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacağı bildirildi.

[old_news_related_template title="Üniversite kayıt tarihleri! Üniversite e-kayıt ne zaman, nasıl yapılır? Kayıt için gerekli belgeler neler?" desc="LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler üniversite kayıt tarihlerini araştırmaya başladı. Üniversitelere e-kayıt süreci de merak ediliyor. E-kayıt nasıl yapılır? İşte Üniversite kayıt tarihleri ve gerekli belgeler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/universite-e-kayit.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/universite-kayit-tarihleri-universite-e-kayit-ne-zaman-nasil-yapilir-kayit-icin-gerekli-belgeler-neler-1965428/"]

ELEKTRONİK KAYIT NASIL YAPILACAK?

LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme lektronik kayıt yapacaklar. Öğrenciler E-Devlet platformundaki
“turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

Heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2017 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak diye bekleyen binlerce üniversite adayı öğrenci, LYS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor ve ÖSYM'den gelecek haber için gözlerini sonuç açıklama sitesine (sonuc.osym.gov.tr) dikmiş durumda

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?


Önceki sınavlarda olduğu gibi LYS yerleştirme sonuçları da ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek. LYS tercih sonuçları açıklandığı zaman ilgili linke tıklayarak açılan sayfadan T.C. kimlik numarası/YU numarası ve şifre girilerek kontrol edilebilecek.

2017 LYS tercih sonuçları, internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. ÖSYS Merkezi Genel Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

[old_news_related_template title="Doğru meslek seçimi nasıl yapılır? Üniversite seçimi büyük önem taşıyor" desc="Üniversite tercihi yapmadan önce doğru mesleği seçmeniz çok önemli. Kültür Eğitim Kurumları Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, 'Bir mesleği seçerek, bir yaşam biçimini seçmiş oluyorsunuz' diyor. Ünsal, Sözcü Gazetesi okurları için yazdı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/salim4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/dogru-meslek-secimi-nasil-yapilir-universite-secimi-buyuk-onem-tasiyor-1932201/"]

ÜNİVERSİTELERDE HARCALAMALAR ARTTI

Üniversitelerde kamunun öğrenci başına yaptığı harcama ile öğrencilerin aylık yaptıkları zorunlu harcama giderlerinin oldukça yükseldiğini kaydeden Eğitim Uzmanı Aladdin Dinçe, “Bu harcamaları ulaşımdan sağlığa beslenmeden barınmaya, giyimden sosyal etkinliklere pek çok alanda görmek mümkün. Eğer öğrenci ikameti okuduğu ilde kayıtlı ise yerel seçim sonuçlarına bile ciddi oranda etki edebiliyor. O nedenle üniversiteler kurulu oldukları illerin beşeri unsurlarını etkiliyor, toplumsal dönüşüme ivme kazandırıyor” dedi.
Üniversitelerde okuyan öğrencilerin yüzde 92,10'u devlet, yüzde 7,90'ı özel üniversiteler ile özel meslek yüksekokullarında okuyor.
2016 yılında üniversiteye yeni kayıt yaptıranların yüzde 88,28'i devlet, yüzde 11,72'si özel üniversite ve meslek yüksekokullarına kayıt yaptırdı.
Lys sonucları
lys sonucları