Dünya modasına yön veren en önemli firmalardan biri olan Fendi'nin Onursal Başkanı Carla Fendi hayata gözlerini yumdu.

Carla Fendi 80 yaşında rahatsızlığına bağlı olan hastalıklardan dolayı yaşama veda etti.

Şirketten yapılan açıklamada, “O, hepimizin ilham kaynağı ve çalışma kültürü, özveri ve güzelliğe duyarlılığı bakımından bizlere bir örnek idi. O bizi sonsuza kadar takip edecek” ifadesi kullanıldı.

annafendi

DÜNYA ÇAPINDA 200 MAĞAZASI VAR


1925 yılında Adele ve Edoardo Fendi tarafından kurulan Fendi'nin idaresini beş kız kardeş götürdü. Paola, Anna, Franca, Carla ve Alda Fendi. Şirket Avrupa ve dünya modasına yön vermede etkili olurken 1965 yılında Karl Lagerfeld'i bünyesine kattı. Louis Vuitton tarafından satın alınan Fendi'nin dünya çapında 200 mağazası bulunuyor.

KÖKLERİ EFENDİZADE AİLESİNE DAYANIYOR


Fendi ailesinin kökleri ise İzmir'deki Efendizade ailesine dayanıyor. Sık sık Türkiye'yi de ziyaret eden Anna Fendi'nin kendi ismini verdiği kızı Anna Fendi birkaç yıl önce İstanbul'a yaptığı bir ziyarette, “Atalarım İzmirli Efendizade ailesine mensup. Büyük annem Alman, annem Fransız... Yıllar önce Avusturya'da duvarda gördüğüm soyadı Fendi olan fotoğrafın üstündeki Osmanlı desenleri dikkatimi çekti. Araştırdım. Atalarımın İzmirli Efendizade ailesine mensup olduğunu öğrendim. Buradan yola çıkarak Fendi isminin, Türkçe'deki "efendi"den geldiğini tespit ettim...” açıklamasında bulunmuştu.

Fendi markasının ismi ise 'efendi' sözcüğünden geliyor. Aile İtalya'ya göçünce soyadları Efendi yerine 'fendi' olmuş.

Fendi'nin Las Vegas'taki mağazası Fotoğraf: Shutterstock Fendi'nin Las Vegas'taki mağazası Fotoğraf: Shutterstock