Avusturyalı Prinzhorn Holding bünyesindeki Hamburger Containerboard, Kütahya'da 300 milyon euro sıfırdan yatırım ile kağıt fabrikası kuracak.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Avusturyalı şirketin yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda verilen bilgilere göre fabrikanın 2020 yılında tamamlanması ve 500 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. Fabrika şirketin Türkiye'deki ilk sıfırdan yatırımı olacak.

Yeni yatırım tamamlandığında yılda 480,000 ton konteyner kartonu üretim kapasitesine sahip olacak.

CEO'DAN AÇIKLAMA


Prinzhorn Holding 2012'de Dentaş Ambalaj'ı satın alarak Türkiye'ye girerken, Hamburger Containerboard'un Denizli, Çorlu, Adana ve Eskişehir'de ambalaj ve kağıt fabrikaları bulunuyor.

Prinzhorn Holding CEO'su Cord Prinzhorn, uzun vadeli yatırım anlamında Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini belirterek, "...Siyasi istikrarla ilgili sorular gelebilir... Biz kağıt yatırımı tesisi kuruyorsak bu 20, 30, 50 yıllık yatırımdır. Türkiye ihracatçı olarak önemli bir ülke. Siyasi durum geçicidir... Biz iyimseriz... Politikaya hiç bir zaman dahil olmayız" diye konuştu.

1 Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ve Prinzhorn Holding CEO'su Cord Prinzhorn


Prinzhorn Türkiye'nin geleceğinin istikrarlı olduğuna inandıkları için yatırım yaptıklarını kaydetti.

Prinzhorn ayrıca, Türkiye'de hem organik hem de inorganik büyüyen bir şirket olduklarını ve her fırsatı değerlendirdiklerini belirterek, geri dönüşüm sektöründe satın alma ve birleşmelere açık olduklarını kaydetti.

Toplantıda konuşan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, da Türkiye'ye ilk altı ayda gelen doğrudan yatırım miktarına ilk altı ayda 4.9 milyar dolar olduğunu belirterek, "2016'da yapılan doğrudan yatırımın yüzde 57'sini 15 Temmuz'dan sonra aldık. Geçen seneyi 12.3 milyar dolarla kapattık. Bu sene bizim beklentimiz bunun üzerinde kapatmak. İlk 6 aylık performans seneyi daha iyi rakamla kapatabileceğimizi gösteriyor" diye konuştu.

[custom_content title="HAMBURGER CONTAINERBOARD" desc="Hamburger Containerboard Avusturyalı Prinzhorn Holding'in bir parçası. Şirket Avrupa'daki yüksek kaliteli oluklu mukavva malzemelerinin önde gelen üreticilerinden. Almanya (Spremberg, Trostberg ve Gelsenkirchen), Avusturya (Pitten), Macaristan (Dunaujvaros) ve Türkiye'de (Çorlu ve Denizli) her yıl iki milyon ton kahverengi ve beyaz çizgili kağıt, beyaz astarlı kağıt ve alçı levha üretiyorlar.">

REUTERS