Rusya'da Türkiye'ye domates ihracat yasağı sürmesine rağmen Ukrayna, Bulgaristan, Romanya gibi ülkeler üzerinden Türk domatesi Rusya pazarına gönderilebiliyor. Ancak bu durumun fiyatı düşürdüğünü belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye'den 60 cent'e ihraç edilen domatesin Moskova'da 3 dolara satıldığını söyledi.

ATSO'nun Mart ayı toplantısı ATSO hizmet binasında yapıldı. ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, istihdam seferberliği, turizm ve tarım ihracatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

ATSO Başkanı Davut Çetin Fotoğraf: DHA ATSO Başkanı Davut Çetin Fotoğraf: DHA

'RUSYA'DA 2015'E DÖNERİZ'


Turizmde ilerleyen günlerde Rusya ile birlikte yükselişin başlayacağını beklediklerini dile getiren Çetin, "Rusya pazarında Antalya ilgisi canlı. Rus turist sayımız 2014'te 3.5 milyondu, 2015'te 2 milyon 800 bine indi, geçen yıl 486 bin oldu. Bu yıl 2015'e döneriz. Kazakistan, Beyaz Rusya, Ukrayna gibi pazarlar daha canlı olacaktır. Asıl sorun Avrupa cephesinde. Sonuç olarak Rusya tarafında 2,5 milyon civarında kazanırken, Batı Avrupa'da kaybedeceğiz. Ukrayna gibi ülkelerle birlikte 7.5-8 milyon bandına yükseliriz. Geçen yıla göre turist sayısı açısından daha iyi bir sezon olacaktır" dedi. Çetin, otellerin aşırı fiyat indirimi yapmaması gerektiği ve böyle bir durumun Antalya imajına zarar verdiği gibi, uzun dönemli etki yaratacağı uyarısında bulundu.