Taşeron işçileri kadro beklentisinin yıl sonu bitmeden nihayete ermesi isteniyor. 2017'nin bitmesine aylar kala bir açıklama da Maliye Bakanı'ndan geldi. Bakan canlı yayında yaptığı konuşmasında önemli noktalara değindi.

TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU

Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili çalışmalar, öteden beri yaptığımız, çalıştığımız konu. Öncelikle Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ardından da Bakanlar Kurulu'nda kapsamlı çözüm paketi oluşturmayı hedefliyoruz. Teknik çalışmalar tamam, her alternatifin alt detayların ortak çözüme dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak. Bakanlık olarak değil, hükümet olarak çalışmalar yapıyoruz.

Gerekli kaynakları ayırıyoruz. Kamu-özel işbirliği gibi projelerde çok kapsamlı hizmetlere adım attı. Önümüzdeki yıllarda alacağımız hizmetleri belirli parametrelerde belirleyip ödemelere başlıyorsunuz. Belirli bir hizmetin, hacmin ulaşması konusunda özel sektöre garanti veriyorsunuz. Türkiye olarak toplam büyüklüğü konusunda uluslararası standartlara uygun çalışmayı paylaşacağız. Şehir hastaneleri projeleri için 2.6 milyar lira ödeneği ayırdık.

TAŞERONA KADRODA YENİ MODEL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro verilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına gelişi sırasında gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin hangi aşamada olduğuna ilişkin soru üzerine "Çalışıyoruz, olgunlaştıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Detay vermeyelim, birkaç model üzerinde çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Taşeron işçi torba yasayı bekliyor! Neler değişecek? " desc="Taşeron işçilerin kadroya kavuştukları anda maaşlarında da sosyal haklarında da değişiklik olacak. Hükümetin yıl sonuna kadar zaman vermesi ile ümitlenen taşeron işçileri 2017 bitmeden neler bekliyor? Taşeronda son durum ne? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/para-6.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/taseron-isci-torba-yasayi-bekliyor-neler-degisecek-taserona-kadroda-son-durum-2017-2046192/"]