Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarının Türkiye genelinde 6 lira 60 kuruşun üzerinde olmayacağını kaydederek, fiyatların illere ve tüketim oranlarına göre farklılık göstereceğini söyledi. Balcı, “Pidenin 2017 yılında 300 gramı 2 lira olacak” dedi.

TAVAN 6 LİRA 60 KURUŞ


Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayında uygulanacak pide fiyatlarını açıkladı. Pide fiyatlarının ülke genelinde 6 lira 60 kuruşun üzerinde olmayacağını belirten Balcı, bu yıl girdilerin artması ile beraber pide fiyatlarının en makul seviyede tutulduğunu kaydetti. Balcı, “Ülke genelinde 6 lira 60 kuruşun üzerinde olmayacaktır. Örnek verecek olursak Ankara ilinde 2015, 2016 yılında 250 gram pide 1.5 liraya satılıyordu. Bu Ramazan ayında azami uygulanacak fiyat tarifesi 300 gramı 2 lira olarak belirlenmiştir. Bu da hem 50 gram bir büyüme söz konusu pidede. 1.5 lira olan pidede 2 lira olarak belirlenmiştir. Bu 2015 yılındaki 250 gramı 1.5 lira olan pide, 2017 yılında 300 gramı 2 lira oluyor” dedi.






































YILÜCRETGRAMAJ
20121.65400
20131.5 TL300
20141.5 TL300
20151.5 TL250
20161.5 TL250
20172 TL300

'FİYAT İLDEN İLE FARKLILIK GÖSTEREBİLİR'


Balcı, pide fiyatlarının il bazına göre farklılık göstereceğini ifade ederek, “Bu diğer illerde farklılık gösterebilir. Daha düşük olabilir. Ya da 300 gramı değil, 450 gramı 3 lira olabilir. Bölgenin özelliğine göre, tüketici olan halkımızın tüketim alışkanlığına göre değişebilir. Ama Türkiye’nin hiçbir yerinde 6 lira 60 kuruşun üzerinde olmayacak” açıklamasında bulundu.

[custom_content title="CANAN HOCA 'YİYİN' DİYOR" desc="Söyledikleriyle gündem yaratan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ise ramazan ayının vazgeçilmezi pidenin, hem iftarda hem de sahurda tereyağı ile beraber tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Pidenin, avuç içi büyüklüğünde bir köy tereyağıyla birlikte, bol doğal zeytin yağına batırılıp yenmesi gerektiğini söyleyen Karatay, bu durumda kan şekerinizin yükselmeyeceğini belirtiyor. Ekmek tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiren Karatay, konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada 'Türkiye'de ekmek tüketiminin azalması durumunda hastalıkların görülmesinde de yüzde 30 azalma olacaktır' ifadelerini kullanmıştı. Sağlıklı bir gelecek için şeker ve ekmekten uzak durulması gerektiğine vurgu yapan Karatay, bir dilim tost ekmeğinin veya buğday ekmeğinin bir kaşık toz şekere eşdeğer olduğunu söylemişti."]