Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili üretecek şirketleri açıkladı, Külliye'de imzalar atıldı. Buna göre Türkiye'nin yerli otomobilini Turkcell, BMC, Kıraça Holding, Zorlu Holding ve Anadolu Grubu üretecek.

resimid_4163981

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

'İLK OTOMOBİLİN TALİPLİSİ BENİM'


Türkiye'nin otomobili için elini taşın altına koyan babayiğitlerimizi ilan edeceğimiz bu toplantının, ülkemize, sektörümüze, girişim grubunu oluşturan şirketlere hayırlı olmasını diliyorum. Merhum Muhammet Ali, "Hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur" diyor. Bizim de markası Türk, tasarımı Türk, üretimi Türk, pazarlaması Türk bir otomobile sahip olma hayalimiz vardı. Aslında bu bizimle birlikte milletimizin de hayali.

91 bin otomobilin satıldığı 2001'de böyle bir girişimin ekonomik bulunmaması gayet normal, ancak 2017 yılında 720 bin satışa ulaşıldığı için bu artık bir gereklilik.

Engellerin aşılması noktasında Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanınızda yer alacağımı belirtmek isterim. Hatta gerekiyorsa Cumhurbaşkanlığında da bir ekibi görevlendireceğimi belirtmek istiyorum.

Madem ki bu babayiğit arkadaşlarımız ellerini taşın altına soktular bizlere de destek vermek düşer. İlk otomobilin bedelini ödemek şartıyla da ilk taliplisi benim.