2010 yılından beri kentsel dönüşüm çilesi çeken Kadıköy Fikirtepe’de bugüne dek defalarca planlar, projeler, yetkili kurumlar değişti, bir çok firma iflas etti. Sancılı şekilde devam eden kentsel dönüşüm projesinde şimdi de sahte imza skandalı çıktı. Olay şöyle gelişti:
Fikirtepe’de yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında parseller birleştirilip yeni ve büyük bir arsa elde ediliyor ve mülk sahipleri de kendi arazilerinin de içinde olduğu yeni arsada “pay sahibi” haline geliyor. Bu şekilde kendi arazisinde “pay sahibi” olan Karakoçoğlu ailesinin arazisi müteahhitle tek taraflı kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalamadığı için açık arttırma ile satışa çıkarıldı. Taşınmazın satışı için tüm pay sahiplerinin üçte ikisinin “evet” demesi gerekiyordu. Bu satış kararına Karakoçoğlu ailesi ve bir çok pay sahibi onay vermedi. Ancak sahte imza atılarak çoğunluk sağlandı ve satış işlemi gerçekleştirildi. Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapıldı. Şikayetçi olan Yeter Karakoçoğlu, arsanın satışına gerekçe olarak gösterilen üçte iki çoğunluk ile alınan kararda sahte imzalar bulunduğuna, kararda yer alan imzaların birkaç kişinin el ürünü olduğuna dikkat çekti.

SATIŞ GÜNÜ KİMSEYE BİLDİRİLMEDİ
6306 sayılı yasa gereği ihaleye diğer maliklerin katılması, alıcı çıkmaması durumunda arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınması gerekiyor. Karakoçoğlu, ifadesinde diğer maliklere satış günün bildirilmediğini ve ihaleye tek alıcı olarak müteahhit firmanın katıldığını anlattı. Taşınmazın değerini belirlemek için 2 ayrı firmadan değerleme raporu almak gerekirken müteahhittin anlaşmalı olduğu firmadan aldığı rapora göre değer biçtiğini üstelik 3 kat ve zeminde bir dükkanın bulunduğu ruhsatlı binanın hesaba katılmadan boş bir arsa gibi değerlendirilerek zarara uğratıldığını belirtti. Karakoçoğlu hem rızası olmadan hem de sahte imzalarla çoğunluk sağlanarak değerinin çok altında yapılan satış için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile sahte imzaları attığı öne sürülen kişiler hakkında şikayetçi oldu. Mayıs ayında yapılan şikayete karşın soruşturma açılmadığı için Karakoçoğlu ailesi Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.