İzmir'de kentsel dönüşüm ve şehir planlaması konusunda yapılması gereken çok şey olduğunu dile getiren Günday, “Kentsel dönüşüm konusunda bireysel uygulamaları saymazsak pek fazla mesafe kat edilemedi. Bu konuda geç kalınmasını aslında bir fırsata dönüştürebiliriz. Metropol kentlerin en büyük sıkıntısı olan otopark, çevre düzenlemesi, sosyal donatıların muhakkak yapılması ve Ege kültürüne uyacak binaların inşa edilmesi büyük önem taşıyor. Markalaşmanın temelini de zaten bu özellikler oluşturuyor.” dedi.

Kentsel dönüşümde ada bazlı düzenlemelerle hareket edilmesi gerektiğini hatırlatan Günday sözlerine “İzmir de bu şekilde yol alırsa, gelecekte yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın sayılı marka kentlerinden biri haline gelebilir. Eğer gerekli adımlar atılmazsa kent maalesef bir beton yığınına dönüşebilir” dedi.

EV ALIRKEN DİKKAT

İzmir'de konut alırken insanların metrekare ve fiyat konusunda sorular sorduklarını, aslında bu konuda daha bilinçli ve seçici hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Günday, “Konut alacaklar için elbette metrekare ve fiyat önemli, fakat evin içinde kullanılan malzemelerin kalitesi, markası, insan sağlığına uygun ürünler olup olmadığı, evin faydalı kullanım alanlarının büyüklüğü öncelikle sorgulanmalı. Satın alınacak olan ev yeni nesil sosyal donatıları olan bir site ise, site yönetiminin profesyonel mi yoksa klasik yöntemler ile mi yönetileceği sorgulanmalı” diye konuştu. Konut seçimine başlarken elde somut veriler olması gerektiğini ifade eden Günday, “Karar verirken, varsa çocuklarınızın gelecekteki eğitim durumlarını da düşünerek okullarına yakınlık, yapmaktan hoşlandığınız aktivitelere ve hobilerinize erişim imkanlarınız ve alışkanlıklarınız için sitenin uygun altyapısı olup olmadığını da mutlaka gözden geçirmelisiniz” dedi.