Yıllık artış oranları değerlendirildiğinde, satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği il, yüzde 28.10 ile Balıkesir oldu.  Bu şehri, yüzde 21.41 ile Tekirdağ ve yüzde 19.37 ile Çanakkale izledi. Yıllık oranlara göre kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı il yüzde 20.83 ile yine Balıkesir oldu. Bu kenti, yüzde 18.54 ile Aydın, yüzde 17 ile Yozgat takip etti.

Türkiye genelinde 68 ili kapsayan ‘REIDIN Emlak Endeks’ Nisan ayı sonuçlarına göre satılık konut fiyatlarında yüzde 1.22 oranında artış yaşandı. Nisan ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir yüzde 2.27 ile Bursa, en çok azaldığı şehir ise yüzde 2 oranı ile Erzincan oldu.

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’ne göre ise Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.63 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında artış gerçekleşti. Nisan ayında metrekare başına konut kira değerlerinin en çok arttığı şehir yüzde 2.02 ile Edirne oldu.

Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede karşılayabildiği illerin başında Aydın gelirken, yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçüldü.

Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Nisan ayı fiyat artışı, bir önceki aya göre yüzde 0.46, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2.71 oranında gerçekleşti. Satışlarda banka kredisi kullanım oranının yüzde 35 olduğu Nisan ayında, stok erime hızı yüzde 3.8 olarak gerçekleşti.