Beklenen yağmur geldi, sıcak hava bir süreliğine mola verecek. İstanbul’a sabah saatlerinden itibaren yaklaşmaya başlayan yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar düşecek ve yağmur rüzgarla birlikte etkili olacak. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Hafta sonuna kadar yağmura dikkat!

Genellikle kuzey, Akdeniz kıyı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege’ de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

17-08-2017

SAĞANAK BAZI BÖLGELERDE ETKİLİ OLABİLİR

Meteoroloji’nin dün uyardığı İstanbul’un üstünü sabah saatlerinde bulutlar kapladı. Kısa süre sonra da yağmur başladı. Sağanak yağmur yer yer etkili oluyor

SEL, YILDIRIM, SU BASKINI UYARISI!

Bu sabah etkili olacak olan yağmur hakkında Meteoroloji’nin dün yayınladığı uyarı korkuttu. Yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağmurun metrekareye 10-30 kilogram arasında düşmesi bekleniyor.

HAFTA SONUNA KADAR YAĞMUR VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri (Toroslar Mevkii), Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Çanakkale’nin doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Kütahya, Afyonkarahisar, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Muğla’nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevreleri, Erzurum'un kuzey kesimleri, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Yağışların; Sakarya çevreleri, Erzurum'un kuzey kesimleri, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.