Bylock kullandığı tespit edilen Yılmazer’in kızları çıkarıldıkları İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi tarafından FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklandı.

BYLOCK KULLANDIKLARI MİT RAPORU İLE SABİT

Yılmazer’in kızları mahkeme ifadelerinde Bylock isimli programı kullanmadıklarını iddia ettiler. Tutuklama kararında Fatma Saadet Yılmazer ve Rabia Fitnat Yılmazer’in kullandıklarını beyan ettikleri telefon hatlarında FETÖ’nün gizli mesajlaşma programı Bylock kurulu olduğunun tespit edildiği bu durumun MİT raporu ile sabit olduğu vurgulandı.

FETÖ’CÜ AVUKATLARLA YOĞUN GÖRÜŞMELERİ VAR

Kararda, şüpheli Fatma Saadet Yılmazer’in, FETÖ soruşturmaları kapsamandı tutuklu ve firari olan kişilerle irtibat halinde olduğunun tespit edildiği belirtildi. Kararda Yılmazer’in, “Hasan Küçük, Yurtkan Yücel, Ömer Turanlı, Hüseyin Ataol, Kemal Şimşek, Doğan Akkurt ve Nurullah Albayrak ile yoğun bir şekilde telefon görüşmesi yaptığının HTS kayıtları ile anlaşıldığı” ifade edildi.

1 DOLAR BULUNDU

Tutuklama kararında Fatma Saadet Yılmazer ve Rabia Fitnat Yılmazer’in ev aramalarında “G ve K” serisi 1 dolarların da bulunduğu vurgulandı. Kararda, şüphelilerden Fatma Saadet Yılmazer’in örgütün finans kuruluşu Bank Asya’ya, elebaşı Fethullah Gülen’in talimatı sonra yüklü miktarda para yatırdığının da anlaşıldığı belirtildi.