Oyun ve optimizasyon teorisi üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Asuman Özdağlar, ABD’nin prestijli eğitim kuruluşlarından Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanlığı’na getirildi. Peki Asuman Özdağlar kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte ayrıntılar...

asumanozdaglaric

ASUMAN ÖZDAĞLAR KİMDİR?

Asuman Özdağlar 1974 yılında doğdu. Özdağlar, ODTÜ Elektrik Elektronik Bölümü mezunu. Ayrıca ODTÜ’den mezun olan Özdağlar yüksek lisans ve doktorasını da MIT’de yapmış. Özdağlar Geçtiğimiz günlerde ise bölüm başkanlığına seçilerek önemli bir göreve atanmış oldu. Bulunduğu görevin geçici başkanı olan Chandraksan tarafından yapılan açıklamada ise ” Profesör Ozdaglar ilham verici bir araştırmacı. Optimizasyon teorisi ve algoritmaları, oyun teorisi ve ağlar alanında gerçek bir lider olarak ortaya çıkan, Eğitimci olarak vizyonu ve özverisi eşit derecede etkileyici biri. Hem öğrencilerinin yorulmaz savunucusu ve hem antrenör hem de EECS’deki eğitim yeniliğin güçlü bir savunucusu” dedi.

Asuman Özdağlar’ın bu önemli göreve atanması Türk bilim insanları açısından oldukça önemli bir olay. Bu gibi pozisyonlara daha çok bilim insanımızın atanmasını ve donanımlı kişilerin yetiştirilmesini umut ediyoruz. Umarız Asuman Özdağlar bu görevini başarılı bir şekilde yürüterek Türkiye’nin önemli temsilcilerinden biri olur. Gençlerimize iyi eğitimler vererek, onları önemli pozisyonlarda çalışmaları için teşvik etmeliyiz. Ayrıca bilim insanlarımızı kendi ülkemizde önemli pozisyonlarda değerlendirerek, onlardan faydalanmalıyız.

Özdağlar, Temmuz 2017'den bu yana ise MIT Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri geçici bölüm başkanlığını yapıyordu. Prof.Asuman Özdağlar, 1 Ocak 2018'den itibaren Elektrik Elektronik ve Bilgisayar bilimleri bölümü başkanlığına atandı.


[old_news_related_template title="Ünlü Profesör Özgür Demirtaş'tan eğlenceli soru. Sizin cevabınız ne?" desc="Ünlü Profesör Özgür Demirtaş'tan tüm takipçilerine eğlenceli ve ilginç bir soru geldi. Twitter hesabından paylaştığı sorunun cevabını dün aşam saat 22:00'de yanıtlayan Özgür Demirtaş, verilen cevapların da neden doğru olmayacağına dair eğlenceli açıklamalar yaptı. İşte o 'Hangi kova önce dolar?' sorusunun yer aldığı tweet..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ozgur-demirtas-hangi-kova-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/unlu-profesor-ozgur-demirtastan-eglenceli-soru-sizin-cevabiniz-ne/"]