CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 8 ana oturum, 76 çalıştay ve çok sayıda atölyenin yer alacağı kurultayın "dünya tarihinde kendi alanında bu kadar kapsamlı ilk etkinlik" olacağını söyledi. Bingöl, Sözcü'ye yaptığı açıklamada 700'ü aşkın konuşmacının görüşlerini katılımcılarla paylaşacağı kurultay için vatandaşlara açık çağrı yapıldığını, herkesin davetli olduğunu da vurguladı.

FOTO:DHA - Adalet Kurultayı ile ilgili bilgi veren CHP'li Tekin Bingöl FOTO:DHA - Adalet Kurultayı ile ilgili bilgi veren CHP'li Tekin Bingöl "Tüm vatandaşlarımıza katılımları için açık çağrı yapıyoruz. Herkesi bekliyoruz" dedi.


Bingöl, "Tarihe mal olacak, eşine az rastlanır bir etkinlik yapıyoruz. Altyapı ve lojistik hizmetlerini CHP sağlıyor. Ancak alanda tek bir CHP bayrağı ya da logosu olmayacak. Bu etkinlik, 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için yapılmış bir etkinlik. Tüm vatandaşlarımıza katılımları için açık çağrı yapıyoruz. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Etkinlikte yer alacak sivil toplum kuruluşları ya da siyasi partilerin de hiçbir şekilde, amblem, bayrak, simge getiremeyeceklerini kaydeden Bingöl, "kurultay'da sadece Atatürk posteri, Türk bayrağı ya da 'adalet' yazılı pankart ve dövizler kullanılacak. Bunun dışında hiçbir bayrak ya da simgeye izin verilmeyecek" dedi.

"VATANDAŞ İSTEDİĞİNİ GİDİP DİNLEYECEK"


Kurultay'da ana oturumlarla aynı saatlerde, farklı çalıştay ve atölye çalışmaları da olacağına vurgu yapan Bingöl, "etkinlik sırasında katılımcı vatandaşlarımızı tek bir oturumu dinlemek zorunda bırakmıyoruz. Vatandaş isterse ana oturumu izleyecek, isterse ilgilendiği alanlardaki diğer çalıştaylara, atölye çalışmalarına katılacak. Amacımız, herkesin sadece tek bir yere odaklanmak zorunda bırakılmaması. İsteyen, ilgi duyduğu konuyu dinleyecek" diye konuştu.

brosur-orta12 SAYFALIK ÖZEL BROŞÜR


Bingöl, gerek Adalet Kurultayı'nın yapılacağı bölgenin krokisini, gerekse oturum ve çalıştayların listesini içeren 12 sayfalık bir de broşür hazırlandığını anlattı.

Broşürde, kurultaya ilişkin bilgiler dışında bir de "kurallar" bulunuyor.

İŞTE O KURALLAR;


Broşürdeki, Adalet Kurultayı kuralları arasında dikkat çekenler şöyle yer aldı;
* Adalet kurultayı Çanakkale savaşlarının geçtiği bölgede yapılacaktır. Burada yapacağımız bütün faaliyetlerimiz, aziz Şehitlerimizin değerli hatıralarına yakışır hassasiyette olmalıdır.
* Panellerde ve çalıştaylarda sadece önceden belirlenen konuşmacılara söz verilecektir. Katılımcılar tüm panelleri ve çalıştayları izleyebileceklerdir. İZleyicilerin katkısı panel ve çalıştayları yönetenlerin belirleyeceği ve duyuracağı kurallara uygun şekilde olabilecektir.
* Konuşmacılar özgürce kendi düşüncelerini açıklayacaktır. Hiçbir konuşmacı dile getirdiği görüşleri nedeniyle sataşmalara maruz kalmamalıdır.
* Adalet kurultayında konuşmaların sınırını genel hukuk ve evrensel düşünce özgürlüğü standartları belirler. Konuşmacılar terörü, şiddeti, suçu övemez, nefret söylemi kullanamaz, ırk, etnisite ya da inanca dayalı ayrımcılık yapamaz. İÇeriği açıkça suç teşkil eden konuşmalara oturum yöneticileri tarafından müdahale edilecektir.
* Herhangi bir konuda görüş ve düşüncelerini ifade etmek isteyen katılımcılar alanda bulunan Adalet kutularına görüş ve düşüncelerini yazılı olarak bırakabilecek, bu görüş ve düşünceler daha sonra kitap haline getirilerek yayınlanacaktır.
* Konamala alanlarının girişinde emniyet görevlilerince bütün katılımcıların güvenlik kontrolü yapılacak ve arama yapılmadan hiç kimsenin alana girmesine izin verilmeyecektir.
*Kurultay boyunca güvenliğimiz sağlayan polisimizin, jandarmamızın ve özel güvenlik görevlilerimizin tüm uyarı ve ikazlarına uyulacaktır.
* Kamp alanında Atatürk posteri, Türk Bayrağı ve "Adalet" yazılı pankart ve dövizler kullanılacaktır. Hiçbir partinin, kurumun veya grubun bayrak, flama veya dövizinin açılmasına izin verilmeyecektir.
* Kurultayın sloganı Adalet Yürüşünde olduğu gibi "Hak, Hukuk, Adalet"tir. Bu slogan dışında hiçbir slogan atılmayacaktır.