Eski Başbakan Davutoğlu, ABD’nin Türkiye’ye vereceği göçmen olmayan vizeleri askıya alması hakkında Twitter’dan paylaşımda bulundu. Durumu ABD yönetiminin “Vizyonsuz yaklaşımının son halkası” olarak nitelendiren Davutoğlu, “Birçok Müslüman ülkeye aynı anda koyduğu yasağı uygulayamayan Amerikan yönetimi şimdi de Müslüman tek NATO ülkesine benzer bir tavır alarak ilişkilerimizde onarılmaz hasarlar açmaktadır” dedi.

[old_news_related_template title="ABD'den son dakika açıklaması: Vize kararı koordineli şekilde alındı" desc="ABD'den Türkiye ile yaşanan vize krizine ilişkin son dakika açıklaması geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, konsolosluk çalışanın tutuklanmasının hayal kırıklığı yarattığını belirtti ilişkilerin düzelmesinin Türkiye'nin tavrına bağlı olduğu kaydetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/heather-nauert.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-abdden-vize-aciklamasi-2044107/"]

ABD’nin Türkiye ve NATO başta olmak üzere, birçok kurumda ve konuda ittifak ilişkileri içinde olduğunun altını çizen Davutoğlu, ABD tarafını krizi derinleştirecek adımlardan kaçınmaya ve askıya alma kararından vazgeçmeye çağırdı.

"KARŞILIKLI DİYALOG İMKANLARINI ZORLAŞTIRMAK KİMSENİN ÇIKARINA DEĞİLDİR"

Davutoğlu, paylaşımında “15 Temmuz'da, lideri hala ABD'de yaşamakta olan hain FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ve sonrasında, demokrasi yanında net tavır almakta zorlanan, tereddüt gösteren Washington yönetiminin bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına karşı işleyen yargı sürecinde bu kadar hızlı, aşırı, haksız ve kabul edilemez tavır alması insanımızın zihninde uzun yıllar silinmeyecek haklı bir tepki doğurmaktadır” ifadelerine yer verdi. Türkiye-ABD ilişkilerine dikkat çeken Davutoğlu, “Terörle mücadele başta olmak üzere karşılanmamış bir çok haklı beklenti ortada dururken ilişkilerde karşılıklı diyalog imkanlarını zorlaştırmak kimsenin çıkarına değildir” dedi.

[old_news_related_template title="Eski Büyükelçi'den vize krizi açıklaması: Endişe verici bir durum!" desc="ABD’nin Ankara eski Büyükelçisi James Jeffrey, ABD ve Türkiye arasında yaşanan 'vize krizi'ni 'endişe verici bir durum' diye nitelendirdi ve 'Bu tür misillemelerle ilişkilerin kırılma noktasına gelebileceği' uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/880-112.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/eski-buyukelciden-vize-krizi-aciklamasi-endise-verici-bir-durum-2044004/"]