Ankara'da yapımına 2013 yılında başlanan Melike Hatun Camisi’nin açılışını bugün düzenlenen törenle yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ile Recep Akdağ'ın yanı sıra eski Meclis Başkanlarından Bülent Arınç da katıldı.

'ANKARA'NIN SEMBOLLERİNDEN OLACAK'


Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Melike Hatun halk arasında Sultan Hatun olarak da bilinir, 14. yüzyılda yaşamıştır. Bu caminin inşasında emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Bu eserin Ankara'nın sembollerinden biri olacağına inanıyorum. Melike Hatun'a vefa borcumuzu da bir nebze ödemiş olacağız. Ayette mescitlere sahip çıkmamız onları ihya etmemiz gerektiği emrediliyor." dedi.

Açılışa eski Meclis Başkanlarından Bülent Arınç da katıldı. Açılışa eski Meclis Başkanlarından Bülent Arınç da katıldı.

BÜLENT ARINÇ'A DA TEŞEKKÜR


Caminin isim babasının Bülent Arınç olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende hazır bulunan Bülent Arınç'a da kürsüden teşekkür etti.

MELİH GÖKÇEK YOKTU


Öte yandan törene Bülent Arınç'ın geçtiğimiz yıl 'parsel parsel Ankara'yı sattı' polemiğine girdiği ve yarın istifa etmesi beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katılmadığı gözlendi.

dualarErdoğan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı duanın ardından caminin açılışı yapıldı.

FOTO:DHA- Arınç, Ekim ayı başında Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen AKP kampına da katılmıştı. FOTO:DHA- Arınç, Ekim ayı başında Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen AKP kampına da katılmıştı.

BAŞBAKANLIĞI DÖNEMİNDE TEMELİ ATILMIŞTI


Caminin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 4 yıl önce Başbakan olduğu dönemde atılmıştı. 7 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği cami Altındağ Camii ve Kültürel Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneğince yaptırıldı.