Bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "OHAL'in süresi dolarsa yine uzatılır. O noktada mani bir hal yok. Fransa uzatıyor da kimse kıyamet koparıyor mu? Yok. Bizim buna ihtiyacımız olduğuna göre, uzatma yetkisi kimde yasal olarak, bu noktada Milli Güvenlik Kurulu teklif eder, Bakanlar Kurulu bununla ilgili kararını alır, yola devam ederiz" diye konuştu.

PKK'ya çağrı: ETA gibi yapın adım atarız


Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında terör örgütü PKK'ya da çağrıda bulunarak "ETA nasıl silahları gömdüyse, siz de gömerseniz, adresleriyle, koordinatlarıyla birlikte, ondan sonra atılması gereken adımlar atılır. Artık süreç bu. ETA örneğiniz olsun." dedi.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, referanduma çok az süre kala yapılan son anketlerin durumuna ilişkin sorulan soruya ise yine oran vermekten kaçındı ve sadece yorum yapmakla yetindi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/basliksiz-1-167.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-onemli-aciklamalar-23-1791655/"]