Fetullahçı Terör Örgütü davalarının firari sanığı, Koza İpek Grubu’nun sahibi, eski medya patronu Akın İpek’in, Bylock yazışmaları deşifre edildi.
Ankara Mali Şube Müdürlüğü’nce çözülen ve Akın İpek’in Ankara’da yargılandığı dava dosyasına giren yüzlerce sayfalık ByLock yazışmalarında, ilginç ifadeler yer aldı. 101941 numaralı ByLock kullanıcısı olan İpek, Fetullah Gülen’in önemli adamlarından biri olduğu anlaşılan ancak kayıtlarda ismi yer almayan 75245 numaralı ByLock kullanıcısıyla görüşüyor. İpek bu kişi aracılığıyla HE (Hocaefendi) dediği Fetullah Gülen’e de mesajlar iletiyor. İşte İngiltere’de yaşayan firari FETÖ sanığı Akın İpek’in ByLock yazışmaları:

“BİR ÜLKE BİZLERE KUCAK AÇSA...”

RUANDA MI TEKNE Mİ: Şimdi öyle aklıma geldi. Ben ne yaparım? Bir teknede uluslararası sularda dolaşırım. Teknenin masrafını da öğreneyim. Fakat benim adıma olan parayı her an bloke edebilirler. Ruanda Başkanı bizi tanır sever. Grup olarak, inanç var orada. Durumu anlatıp pasaport talebi olabilir mi? Bir ülke bizlere kucak açsa, hepimiz gitsek. Bugüne kadar dayandık bundan sonra Allah kerim. Bana ‘Muhbir olsun kurtulsun’ diye haber gönderenler var. Cemaat aleyhine bir şeyler söylememi istiyorlar.

KAYYUM ÇABASI: M.A. güvenilir biri mi? Kayyum olarak tek başına kendini atatmaya gücü yeter mi? Yeterse yankesici olması hiç fark etmez. Bedeli neyse veririz. Ya da hükümetle arası çok iyi olan bizim dediğimizi yapacak, kendini kayyum olarak atatacak kim olabilir? Bu kişiye çok para da verebiliriz. H.Ç. yapabilir mi? Sizce gücü yeter mi? O olsa daha iyi olur. İhtiyacı da vardır. Kendi menfaati gibi empoze eder, kendi menfaatinin yanında şirket menfaatlerini de korur.

13szt11a-ist-izm-ant-trb

“EUROSAT’TA YER AYARLAYACAĞIZ”


MEDYAYI TAŞIYACAĞIM: Bugün medyadaki arkadaşlarla durumu değerlendirdik. Medyayı buraya taşımaya çalışıyorum. Eurosat’ta yer ayarlayıp Türkçe konuşan herkese ulaşmayı planlıyoruz. Belki reklam bile alınabilir, araştırıyoruz. Siz doğrudan H.E.’ye gitseniz, daha iyi olur. Oradan bilgi verirsiniz.

MUCİZEVİ YARDIM: H.Ç.’ye sabah Şaban Bey’i göndereceğim. Ama M.A.’nın hükümetle arası yokmuş. Allahtan mucizevi bir yardım bekliyorum. Çakal ve it sürüsü etrafımızda her gün bir yerimizi parçalıyor. Bugün ve Kanaltürk’ü esir aldılar. Esir pazarında satmak istiyorlar.