Sabah Gazetesi, üzerinde ‘gizlilik’ kararı olan SÖZCÜ’yle ilgili MASAK raporunu haber yaparak dört iddiaya yer verdi...Birinci iddiada SÖZCÜ’nün “FETÖ’nün tutuklu kurmaylarından Alaaddin Kaya’nın şirketi Star Medya ile ticari ilişkisinin olduğu ve 5 milyon liralık mal aldığı” öne sürüldü. Bunların hepsi yalan ve iftira... SÖZCÜ’yü yayınlayan Estetik Yayıncılık’ın, hiçbir dönemde FETÖ’cü Alaaddin Kaya’yla ilişkisi olmadı. Asılsız iftiraya cevap veriyoruz...

SPOR GAZETEMİZİ BASTIRDIK...

Estetik Yayıncılık bünyesinde 5 Şubat 2007 tarihinde ‘Fotogol’ adıyla bir spor gazetesi çıkartıldı. Matbaamızın kapasitesinin o yıllarda yetersiz olması nedeniyle, bu gazetenin baskısı Star Medya’da yapıldı. Ücreti günü gününe ödendi. Baskı, ödeme ve faturalandırma işlemlerinde muhatabımız da Star Medya Grubu’nun Operasyon Grup Başkanı Abdülhalik Çimen’di. Bizim çalıştığımız dönem ise Star Medya’nın başında Serhat Albayrak vardı.

Görüldüğü gibi Alaaddin Kaya, Estetik Yayıncılık’ın gazete bastırdığı dönemde Star’da değil. Kaya, Mart-Ağustos 2006’da gazetenin sahibiydi. 2007’de gazetenin sahipliği değişti.

2007’de muhatabımız olan Abdülhalik Çimen, şimdi, Sabah-ATV grubunda. Halen bu gruba bağlı A Haber’in Genel Müdürü...
Aynı dönemde Star Medya’nın İcra Kurulu Başkanı olan Serhat Albayrak ise şimdi, Sabah’ın yayıncısı Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan vekili... Sabah Gazetesi ve savcılık, bu konuda kendi bünyelerinde üst düzey görev yapan bu iki ismin bilgisine başvurabilir.

KAĞIT İSTEDİLER, SATTIK...

Sabah ikinci iddiasında, “SÖZCÜ’nün Alaaddin Kaya’nın oğullarının ortak olduğu İmaj A.Ş. adlı şirkete mal ve hizmet satışında bulunduğunu” yazdı. Estetik Yayıncılık, 6 Mart 2010, 29 Nisan 2010 ve 8 Haziran 2010 tarihlerinde bu şirkete 3 kez kağıt satışında bulundu. Kendi matbaası bulunan İmaj A.Ş., bu kağıtları küçük tirajlı yerel gazetelerin baskısı için talep etti. Toplamı KDV dahil 36 bin 549 lira 96 kuruş tutan parası alındı, faturası kesildi ve kağıtlar teslim edildi. SÖZCÜ Gazetesi yayın hayatına başladığı günden bu yana zaman zaman aralarında Sabah, Star, Habertürk, Hürriyet ve İhlas’ın da olduğu medya gruplarına kağıt verip, kağıt almıştır. Basın kuruluşları arasında bu faaliyet halen devam etmektedir.

EMMA, O İLANI HERKESE VERDİ

SABAH üçüncü iddiasında da, “SÖZCÜ’nün, FETÖ’den tutuklanan ve yazarlık hayatının önemli yıllarını Sabah Gazetesi’nde geçiren Ayşe Nazlı Ilıcak’ın ortağı olduğu Emma Reklam şirketiyle ticari irtibatının çıktığını” yazdı. Emma Reklam, İstanbul Ticaret Odası sicil kayıtlarına göre, Nazlı Ilıcak’ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak ile ünlü gazeteci-yazar Rauf Tamer’in oğlu Mustafa Emir Tamer’e ait görünüyor. Bizim Emma Reklam ile çalıştığımız dönemde de Nazlı Ilıcak, şirketin ortağı değildi. Emma Reklam’ın, 13 Ağustos 2010 günü SÖZCÜ’de bir, 13 ve 14 Ağustos 2010 günlerinde de Fotogol Gazetesi’nde iki olmak üzere toplam 3 ilanı yayınlandı. Bu ilanlar bir dershaneye aitti ve ilan bedeli olarak toplam 8 bin 638 lira tutan faturası 14 Eylül 2010’da kesildi. Aynı ilan Sabah, Takvim, Akşam, Star, Yeni Şafak, Hürriyet, Milliyet, Posta, Türkiye ve Vatan gazetelerinde de yayımlandı. Bu durum, gazetelerin bu tarihteki arşiv taramalarında rahatlıkla görülebilir.

SEÇİM SONUÇLARINI ALMAK İÇİN...

SABAH’ın dördüncü iddiasında ise, “SÖZCÜ’nün 2014-2016 tarihleri arasında Cihan Haber Ajansı’na yüklü ödeme yaptığı” ifade edildi. SÖZCÜ, o tarihte Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre faaliyet gösteren bu haber ajansına aboneydi. Bu ajansa, bizimle aynı dönemde, yayın hayatını halen devam ettiren bugünkü medya kuruluşlarının büyük bölümü de aboneydi. Geçtikleri haberlerin karşılığında bedeli ödeniyordu. Anadolu Ajansı, yoğun seçim maratonunun yaşandığı o yıllarda SÖZCÜ’nün abonelik talebini reddetmişti. SÖZCÜ, öncelikle 30 Mart 2014’teki yerel seçim sonuçlarını internet sitesinden yayımlayabilmek için Cihan’a abone oldu. 2014 yerel seçim sonuçlarını Fox, NTV, Show Tv ile Hürriyet, Milliyet ve Habertürk gazeteleri de, Cihan’dan aldıkları verilere göre yayınladı. Ancak Cihan Haber Ajansı, yerel seçim sonuçlarını internet sitemize tam olarak vermedi. Bu yüzden aboneliğimizi iptal ettik. Anadolu Ajansı 1 Kasım 2015 seçimlerinden önce abonelik talebimizi kabul etmeyince, sonuçları alabilmek için yine Cihan ile çalışmak zorunda kaldık.

Bu abonelik 25 Eylül 2015’te başladı
ve 28 Ocak 2016’da çektiğimiz ihtarname ile sona erdi. Bir başka ifadeyle Cihan Haber Ajansı ile ilişkimiz, FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı kanlı darbe girişiminden aylar önce sonlandırıldı. Biz, bu aboneliği sonlandırırken Doğan Grubu, Doğuş Grubu ve Habertürk Grubu, Cihan Haber Ajansı’na olan aboneliklerini ‘kayyum atanana kadar’ sürdürdü.

CİHAN’DAN ALACAĞIMIZ VAR!

SÖZCÜ, abonelik sözleşmesini Ocak 2016’da sonlandırınca, Cihan Haber Ajansı şirketimizi Nisan 2016’da icraya verdi. Bizden ödenmeyen abonelik bedeli olarak tam 127 bin 725 lira 62 kuruş istedi. Buna itiraz ettik. İtirazla birlikte işlem durdu. Cihan’a kayyum atandı, arkasından KHK ile kapatıldı. Onların talebi ve bizim itirazımız hâlâ askıda duruyor.

Özetleyecek olursak, biz bu ajansla abonelik ilişkisinden fayda değil, zarar gördük.
SÖZCÜ gerek Güneş, gerek Sabah, gerekse diğer gazetelerden hakkımızdaki soruşturmayla ilgili bu tür “araştırmacı gazetecilik faaliyetlerini” sürdürmelerini bekliyor. Çünkü; dosyanın tamamına ulaşamıyor, neyle suçlandığımızı tam olarak bilmiyoruz ve bu tür haberleri gördükçe cevap veriyoruz...

İşte Star Gazetesi’nin o yıllardaki künyesi:

belge2

İşte Emma Reklam’ın ticaret sicil kaydı

belge1